Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Lys, lysere, lysest for gulnet panel

Gammelt panel som er blitt gult, kan gå en lys fremtid i møte. Hvitpigmentert hardvoksolje gjør jobben, og du velger selv hvor hvitt du vil ha det.

cloud_download
fullscreen
 • <b>TRIPP TRAPP TRESKO: </b>Hardvoksolje med hvite pigmenter kan gi et lyst, lysere eller lysest resultat avhengig av hvor sterkt pigmentert produktet er. Det finnes mange ulike farger å velge blant.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>ET LYST LØFT: </b>Det gulnede taket på hytta er gjort lyst med ett strøk Osmo Dekorvoks 3186 Snø Matt. Til påføring ble det brukt en pensel, og behandlingen ble jevnet ut med fille. Dekorvoksen kan legges på uten skjolder over store områder, og er derfor godt egnet for bruk i tak.

  Foto: Osmo

 • <<b>3041 NATURELL: </b>For nytt treverk som skal beholde den lyse fargen, holder det med en behandling med lite pigmenter men med god UV-beskyttelse.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>3111 HVIT: </b>Jo mer pigmenter behandlingen inneholder, dess tykkere blir den. Den hvite fargen lysner gulnet treverk, uten å ødelegge treutseendet.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>3186 SNØ MATT: </b>For at den transparente behandlingen skal lysne gammelt, skikkelig gulnet panel, kan det kreves en behandling med mye hvite pigmenter som har en godt lysnende effekt.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>BARE RØR: </b>For å fordele pigmentene i boksen, er det viktig å røre godt om.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse
Bare rør

BARE RØR: For å fordele pigmentene i boksen, er det viktig å røre godt om.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Dekorvoks og hardvoksolje er enkle produkter å bruke. Du legger på dekorvoksen med pensel og drar av med en klut til et jevnt, transparent utseende.

– Produktene er basert på naturlige oljer og vokser. Oljen trenger inn i treverket og fyller porene,  mens voksen lager en elastisk overflate som beskytter treverket mot påvirkning fra utsiden, sier Erik Haukerud fra Osmo.

En liten boks med hardvoksolje inneholder mye olje, pigment og voks. Det gjør at overflatebehandlingen dekker et stort område. Du får en ferdig overflate etter ett eller to strøk, og trenger ikke å grunne først.

Grader av hvitt

Tripp, trapp, tresko

TRIPP TRAPP TRESKO: Hardvoksolje med hvite pigmenter kan gi et lyst, lysere eller lysest resultat avhengig av hvor sterkt pigmentert produktet er. Det finnes mange ulike farger å velge blant.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Produktene for lysning av treverk finnes i flere ulike grader av hvitpigmentering, fra nesten helt transparent naturell til mer og mer hvitt. De finnes også i flere ulike grå, brune og sorte farger.

For å vise hvordan produktene fungerer, har Haukerud med seg tre gulnede panelbord og tre forskjellige behandlinger. 3041 Naturlig transparent, 3111 Hvit og 3186 Snø Matt. Disse gir et lyst, lysere og lysest resultat på panelbordene.

– Den naturlige, transparente behandlingen inneholder ikke mye farge, men forhindrer videre gulning og brukes på nytt treverk for å beholde den lyse, naturlige fargen. Ønsker du et hvitere resultat, eller å lysne et gammelt panel som er blitt mørkt, brukes behandlinger med mer hvite pigmenter.

Oppdatert: 17.12.2019  

Osmo

Osmo er et tysk selskap som i 130 år har spesialisert seg på treverk og olje og voksbaserte overflatebehandlinger for treverk. Oljene er ekstrahert fra solsikker, soyaplanter, linser og tistler, og har bitte små molekyler som trenger dypt inn i treporene. Voksene er også naturlige, og ufarlige ved kontakt med næringsmidler når behandlingen er tørr. Pigmentene lages uten innhold av farlige tungmetaller.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]