Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Lilla er også kåret til årets farge 2018

Det er mange kåringer av «Årets Farge»; Blått, grårosa og gult er allerede lansert som viktige 2018-farger. Nå er Pantone ute, og mener lilla er fargen for 2018.

cloud_download
fullscreen
 • Lilla er også kåret til årets farge 2018

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Pantone, Altrafloor, Storeys, Pej, Forestia, Fargerike, Fantasi Interiør

 • <b>GULV:</b> Pantones farger brukes av designere over hele verden. Engelske Altrafloor fanget raskt opp årets farge. Her er et vinylgulv som kan gi deg følelsen av å være ute i rommet. (Foto: Altrafloor)

  Foto:

 • <b>TREND:</b> Storeys kalte denne trenden Sofistikert Eleganse da de tok den fram som en av fire trender tidligere i 2017. Her er lilla en viktig farge. (Foto: Storeys)

  Foto:

 • <b>PEJ:</b> I den danske Pej-gruppens fargevarsel for vår/sommer 2019 er lilla og gult viktige farger i paletten Harmony. (Illustrasjon: Pej)

  Foto:

 • <b>Flere eksperter har troen på lilla som en viktig farge i 2018. Her er det malt veggplater/Walls2Paint. (Foto: Forestia)

  Foto:

 • <b>INNSLAG:</b> Med innslag av det rosalilla på soverommet, er det bare å krype til sengs og slappe av. Her sammen med blått, som Fargerike kåret til årets farge for 2018. (Foto: Fargerike)

  Foto:

 • <b>LILLA OG GULT:</b> Gult er komplementærfargen til lilla, og disse fargene i kombinasjon kan skape spennende uttrykk. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

Annonse
Annonse
Årets farge 2018 Pantone

ÅRETS FARGE: Pantone kårer Ultra Violett til sin årets farge for 2018. (Foto: Pantone)

Pantone er et av de mest kjente fargesystemene i verden, og har en sterk stemme blant de som kommer med årlige fargevarsler for mote og design. De har kåret årets farge siden 2000, og for 2018 har de plassert Ultra Violett øverst på pallen. Fargen er sterk og beskrives som dramatisk, provoserende og tankevekkende, med egenskaper som inspirerer til fantasi og oppfinnsomhet.

Likheter

Fargerike årets farge

INNSLAG: Med innslag av det rosalilla på soverommet, er det bare å krype til sengs og slappe av. Her sammen med blått, som Fargerike kåret til årets farge for 2018. (Foto: Fargerike)

Her hjemme kåret Fargerike for kort tid siden blått til Årets farge for 2018. Mens Nordsjö noe tidligere kom med Heart Wood, en grårosa nyanse, som sin årets farge.

Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike, mener det er flere fellestrekk mellom fargene.

– De speiler alle tiden vi lever i, og signaliserer et behov for ro. De skal bidra til å gi pause i hverdagen. Vi skal skru av litt, sier hun.

Rent fargemessig mener hun også at de er på linje.

– Lilla er jo en hybrid mellom rødt og blått. Det er fargene vi i Fargerike valgte som Årets Farge for i år og neste år, sier Henningsen.

Ikke overraskende

Pej-gruppens fargevarsel

PEJ: I den danske Pej-gruppens fargevarsel for vår/sommer 2019 er lilla og gult viktige farger i paletten Harmony. (Illustrasjon: Pej)

Dagny Thurmann-Moe i Dagnyfargestudio har lansert gult som en viktig farge for 2018, men hun er ikke forbauset over at lilla løftes fram av Pantone.

– Lilla er en rakett om dagen, og jeg tenker at den er veldig spennende for 2019, sier hun. Men hun synes nyansen Pantone har valgt er komplisert.  

Passer til småmøbler

– Dette er ikke en veggfarge, men veldig elegant på små møbler. Slik den ble brukt i 2013 da lilla var årets farge i Fargerike, sier hun.

Hun tror Pantones farge er myntet mer på det amerikanske enn på det Skandinaviske markedet.

– På det amerikanske markedet ønsker de å motivere den amerikanske folkeånden med budskap som «Vær kreative, tiden er nå, få til endringer etc.», kommenterer hun.

Lilla trend

TREND: Storeys kalte denne trenden Sofistikert Eleganse da de tok den fram som en av fire trender tidligere i 2017. Her er lilla en viktig farge. (Foto: Storeys)

Fargerik framtid

Walls2Paint lilla

Flere eksperter har troen på lilla som en viktig farge i 2018. Her er det malt veggplater/Walls2Paint. (Foto: Forestia)

Dagny synes det er ok at det gis ulike fargevarsel.

– Malingsprodusentene kommer med farger de tror på for sitt marked, og de som operer i Skandinavia treffer godt alle sammen. Fargene er absolutt en del av dagens trendbilde, men oppfattes som trendy i forskjellig grad. Det er vel en ting vi kan slå fast, og det er at fremtiden er fargerik, avslutter Dagny Thurmann-Moe. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]