IFI logo
Se flere bilder
Lilla er også kåret til årets farge 2018

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Pantone, Altrafloor, Storeys, Pej, Forestia, Fargerike, Fantasi Interiør

Lilla er også kåret til årets farge 2018

Det er mange kåringer av «Årets Farge»; Blått, grårosa og gult er allerede lansert som viktige 2018-farger. Nå er Pantone ute, og mener lilla er fargen for 2018.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pantone er et av de mest kjente fargesystemene i verden, og har en sterk stemme blant de som kommer med årlige fargevarsler for mote og design. De har kåret årets farge siden 2000, og for 2018 har de plassert Ultra Violett øverst på pallen. Fargen er sterk og beskrives som dramatisk, provoserende og tankevekkende, med egenskaper som inspirerer til fantasi og oppfinnsomhet.

Se flere bilder
Årets farge 2018 Pantone

Foto:

ÅRETS FARGE: Pantone kårer Ultra Violett til sin årets farge for 2018. (Foto: Pantone)

Se flere bilder
Lilla trendfarge

Foto:

DRAMATISK: Fargen Pantone har troen på, kan beskrives som dramatisk, provoserende og tankevekkende. (Foto: Pantone)

Likheter

Her hjemme kåret Fargerike for kort tid siden blått til Årets farge for 2018. Mens Nordsjö noe tidligere kom med Heart Wood, en grårosa nyanse, som sin årets farge.

Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike, mener det er flere fellestrekk mellom fargene.

– De speiler alle tiden vi lever i, og signaliserer et behov for ro. De skal bidra til å gi pause i hverdagen. Vi skal skru av litt, sier hun.

Rent fargemessig mener hun også at de er på linje.

– Lilla er jo en hybrid mellom rødt og blått. Det er fargene vi i Fargerike valgte som Årets Farge for i år og neste år, sier Henningsen.

Se flere bilder
Fargerike årets farge

Foto:

INNSLAG: Med innslag av det rosalilla på soverommet, er det bare å krype til sengs og slappe av. Her sammen med blått, som Fargerike kåret til årets farge for 2018. (Foto: Fargerike)

Se flere bilder
Lilla gulv

Foto:

GULV: Pantones farger brukes av designere over hele verden. Engelske Altrafloor fanget raskt opp årets farge. Her er et vinylgulv som kan gi deg følelsen av å være ute i rommet. (Foto: Altrafloor)

Ikke overraskende

Dagny Thurmann-Moe i Dagnyfargestudio har lansert gult som en viktig farge for 2018, men hun er ikke forbauset over at lilla løftes fram av Pantone.

– Lilla er en rakett om dagen, og jeg tenker at den er veldig spennende for 2019, sier hun. Men hun synes nyansen Pantone har valgt er komplisert.  

Se flere bilder
Pej-gruppens fargevarsel

Foto:

PEJ: I den danske Pej-gruppens fargevarsel for vår/sommer 2019 er lilla og gult viktige farger i paletten Harmony. (Illustrasjon: Pej)

Passer til småmøbler

– Dette er ikke en veggfarge, men veldig elegant på små møbler. Slik den ble brukt i 2013 da lilla var årets farge i Fargerike, sier hun.

Hun tror Pantones farge er myntet mer på det amerikanske enn på det Skandinaviske markedet.

– På det amerikanske markedet ønsker de å motivere den amerikanske folkeånden med budskap som «Vær kreative, tiden er nå, få til endringer etc.», kommenterer hun.

Se flere bilder
Lilla trend

Foto:

TREND: Storeys kalte denne trenden Sofistikert Eleganse da de tok den fram som en av fire trender tidligere i 2017. Her er lilla en viktig farge. (Foto: Storeys)

Fargerik framtid

Dagny synes det er ok at det gis ulike fargevarsel.

– Malingsprodusentene kommer med farger de tror på for sitt marked, og de som operer i Skandinavia treffer godt alle sammen. Fargene er absolutt en del av dagens trendbilde, men oppfattes som trendy i forskjellig grad. Det er vel en ting vi kan slå fast, og det er at fremtiden er fargerik, avslutter Dagny Thurmann-Moe. 

Se flere bilder
Walls2Paint lilla

Foto:

Flere eksperter har troen på lilla som en viktig farge i 2018. Her er det malt veggplater/Walls2Paint. (Foto: Forestia)

Se flere bilder
Lilla og gult interiør

Foto:

LILLA OG GULT: Gult er komplementærfargen til lilla, og disse fargene i kombinasjon kan skape spennende uttrykk. (Foto: Fantasi Interiør)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.