IFI logo
Se flere bilder
La maleren male stuetaket

Foto: Beckers, Nordsjö

La maleren male stuetaket

Taket i stuen kan være en vrien maleoppgave. Her kan det være smart å la fagfolk fikse perfekt finish!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra kosekroken i sofaen er stuetaket en svært synlig flate. Stuen er kanskje det oppholdsrom vi tilbringer mest våken tid i, og når slette tak skal males, er det derfor viktig at jobben gjøres riktig slik at resultatet blir godt.

Slepelys fra store vinduer avslører nemlig raskt overlappinger, glansskjolder og mønsteret fra rullen, dersom du er uheldig eller uvant med oppgaven.

Se flere bilder
Blikkfang

Foto: Beckers

BLIKKFANG: Stuetaket er en stor, og godt synlig flate. Skjoldete maling skjemmer inntrykket, noe du kan unngå med profesjonell påføring.

Perfekt finish

– Det er flere grunner til å la en håndverker male stuetaket. Taket er en stor flate som kan være slitsom å male, og som krever mye arbeid med tildekking. Når lyset kommer inn fra flere vinkler, lager det vanskelige lysforhold. For den uvante kan det da være problematisk å få til et perfekt resultat, sier Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF).

For håndverkeren, som har god trening i påføring, kunnskap om hvordan malingene oppfører seg, og riktig utstyr, går jobben raskt, og resultatet blir bra.

– Tak kan være et veldig tørt og sugende underlag, og det er fort gjort å få noen overraskelser hvis man ikke vet hva som er brukt på underlaget fra før. Maleren er trent i å vurdere underlag og velge systembehandlinger som oppfører seg på ønsket måte, sier hun.

Fornøyd-garanti

Har du leid inn en seriøs, organisert maler, og allikevel ikke blir fornøyd med resultatet, har MLF en helt unik garantiordning:

– MLF stiller med en brukergaranti som garanterer for et godt resultat. Er du ikke fornøyd, kontakter du vår skjønnskomité for en uavhengig vurdering av arbeidet. Får du medhold i klagen, dekker garantien kostnadene for å få en annen maler til å sluttføre arbeidet, sier hun.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.