Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

La maleren male stuetaket

  Beckers, Nordsjö
Taket i stuen kan være en vrien maleoppgave. Her kan det være smart å la fagfolk fikse perfekt finish!
Blikkfang
BLIKKFANG: Stuetaket er en stor, og godt synlig flate. Skjoldete maling skjemmer inntrykket, noe du kan unngå med profesjonell påføring. Beckers

Fra kosekroken i sofaen er stuetaket en svært synlig flate. Stuen er kanskje det oppholdsrom vi tilbringer mest våken tid i, og når slette tak skal males, er det derfor viktig at jobben gjøres riktig slik at resultatet blir godt.

Slepelys fra store vinduer avslører nemlig raskt overlappinger, glansskjolder og mønsteret fra rullen, dersom du er uheldig eller uvant med oppgaven.

Perfekt finish

– Det er flere grunner til å la en håndverker male stuetaket. Taket er en stor flate som kan være slitsom å male, og som krever mye arbeid med tildekking. Når lyset kommer inn fra flere vinkler, lager det vanskelige lysforhold. For den uvante kan det da være problematisk å få til et perfekt resultat, sier Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF).

For håndverkeren, som har god trening i påføring, kunnskap om hvordan malingene oppfører seg, og riktig utstyr, går jobben raskt, og resultatet blir bra.

– Tak kan være et veldig tørt og sugende underlag, og det er fort gjort å få noen overraskelser hvis man ikke vet hva som er brukt på underlaget fra før. Maleren er trent i å vurdere underlag og velge systembehandlinger som oppfører seg på ønsket måte, sier hun.

Fornøyd-garanti

Har du leid inn en seriøs, organisert maler, og allikevel ikke blir fornøyd med resultatet, har MLF en helt unik garantiordning:

– MLF stiller med en brukergaranti som garanterer for et godt resultat. Er du ikke fornøyd, kontakter du vår skjønnskomité for en uavhengig vurdering av arbeidet. Får du medhold i klagen, dekker garantien kostnadene for å få en annen maler til å sluttføre arbeidet, sier hun.

Les også Gjør en bakgrunnssjekk av håndverkere

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons