Kategorier

Meny

Konto

Kort vei til en stripete tilværelse

Dersom noen tror at veggdekor og fargeinnslag er forbeholdt slette vegger, bes de herved tro om igjen. Med panelte vegger er muligheten for en rask forandring til stede – hva med å male striper?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kort vei til en stripete tilværelse

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Espen Grønli/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man trenger ikke ha ett eneste kunstnergen i kroppen for å male striper på en panelt vegg, og er panelet allerede malt, er jo oppgaven særdeles enkel. Striper passer i både små og store rom, og resultat og effekt justeres ut ifra hvor mange panelbord man fargesetter og hvilke farger man velger, som enkelte bord eller flere samlet. Her er det smak og behag som setter agendaen. 

Dele på Pinterest Stripene skaper liv i det lille rommet, og blåfargen er lekker mot det hvite; S 3060-R80B.

Stripene skaper liv i det lille rommet, og blåfargen er lekker mot det hvite; S 3060-R80B.

Resultatet

Det finnes et utall varianter av panelbord, i forskjellige dimensjoner og med ymse profiler. Resultatet av stripene eller dekorfeltene avhenger blant annet av hvorvidt man velger å følge panelets bredde, eller man maler striper som er «litt ute av kurs», altså noe forskjøvet i forhold til det enkelte panel. Fargene vil også være avgjørende og forskjellen mellom å velge en stripefarge nær hovedfargen på panelet og noen riktige kontrastfarger vil være stor. Her er det fritt fram for å leke seg!

Dele på Pinterest Entréens fargefeltet har tre farger; S 6005-Y50R (brun), S 2030-G50Y (grønn) og S 1020-B10G (turkis). Det er kort vei til stuen (i speilet), hvor panelet (S 2005-Y30R) har fått samme dekor. Stripene strekker veggene og øker følelsen av takhøyden.

Entréens fargefeltet har tre farger; S 6005-Y50R (brun), S 2030-G50Y (grønn) og S 1020-B10G (turkis). Det er kort vei til stuen (i speilet), hvor panelet (S 2005-Y30R) har fått samme dekor. Stripene strekker veggene og øker følelsen av takhøyden.

Riktig verktøy

Godt og riktig verktøy er alfa og omega i et maleprosjekt. Med maling egnet for panel, eventuelt også grunning, maskeringstape, malerull, en flat pensel til etterstryking samt en skråpensel eller lignende til detaljer og mellomrom, kan forandringen være faretruende nær! 

Dele på Pinterest Her stopper ikke stripene ved panelets bredde, men fortsetter til neste profil. Resultatet er brede striper med profil, i en sofistikert utgave som passer godt til det øvrige interiøret. Lyse: S 1000-N, mørke: S 2000-N.

Her stopper ikke stripene ved panelets bredde, men fortsetter til neste profil. Resultatet er brede striper med profil, i en sofistikert utgave som passer godt til det øvrige interiøret. Lyse: S 1000-N, mørke: S 2000-N.

Mer informasjon:

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Flügger

Nordsjö

Pure & Original

Butinox Interiør

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]