Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Kort vei til en stripete tilværelse

Dersom noen tror at veggdekor og fargeinnslag er forbeholdt slette vegger, bes de herved tro om igjen. Med panelte vegger er muligheten for en rask forandring til stede – hva med å male striper?

cloud_download
fullscreen
 • Kort vei til en stripete tilværelse

  Foto: Frode Larsen/ifi.no, Espen Grønli/ifi.no

 • Her stopper ikke stripene ved panelets bredde, men fortsetter til neste profil. Resultatet er brede striper med profil, i en sofistikert utgave som passer godt til det øvrige interiøret. Lyse: S 1000-N, mørke: S 2000-N.

  Foto:

 • Stripene skaper liv i det lille rommet, og blåfargen er lekker mot det hvite; S 3060-R80B.

  Foto:

 • Friske, klarblå striper på toalettet – S 3060-R80B. Det at stripene er malt med ujevne mellomrom, gir en tøff effekt.

  Foto:

 • Entréens fargefeltet har tre farger; S 6005-Y50R (brun), S 2030-G50Y (grønn) og S 1020-B10G (turkis). Det er kort vei til stuen (i speilet), hvor panelet (S 2005-Y30R) har fått samme dekor. Stripene strekker veggene og øker følelsen av takhøyden.

  Foto:

Annonse
Annonse
Stripene skaper liv i det lille rommet, og blåfargen er lekker mot det hvite; S 3060-R80B.

Stripene skaper liv i det lille rommet, og blåfargen er lekker mot det hvite; S 3060-R80B.

Man trenger ikke ha ett eneste kunstnergen i kroppen for å male striper på en panelt vegg, og er panelet allerede malt, er jo oppgaven særdeles enkel. Striper passer i både små og store rom, og resultat og effekt justeres ut ifra hvor mange panelbord man fargesetter og hvilke farger man velger, som enkelte bord eller flere samlet. Her er det smak og behag som setter agendaen. 

Resultatet

Det finnes et utall varianter av panelbord, i forskjellige dimensjoner og med ymse profiler. Resultatet av stripene eller dekorfeltene avhenger blant annet av hvorvidt man velger å følge panelets bredde, eller man maler striper som er «litt ute av kurs», altså noe forskjøvet i forhold til det enkelte panel. Fargene vil også være avgjørende og forskjellen mellom å velge en stripefarge nær hovedfargen på panelet og noen riktige kontrastfarger vil være stor. Her er det fritt fram for å leke seg!

Riktig verktøy

Godt og riktig verktøy er alfa og omega i et maleprosjekt. Med maling egnet for panel, eventuelt også grunning, maskeringstape, malerull, en flat pensel til etterstryking samt en skråpensel eller lignende til detaljer og mellomrom, kan forandringen være faretruende nær! 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]