Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

JA – lys påvirker farger!

  •  
  •   Publisert:
ULIKT LYS 1eple, 3 lyskilder = 3 fargeopplevelser. Venstre: lysrør/Midten: hardt dagslys/Høyre: lampelys (Foto: Ljus&Rum/L...   Ljus & Rum/Lyskultur
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Lyskilden har nesten alt å si for fargegjengivelsen.
Lyset påvirker fargen
ETT ENESTE EPLE! Så mye betyr lyset for fargegjengivelsen. Oppe venstre: lampelys/Oppe høyre: hardt dagslys /Nede venstre: lysrør/Nede høyre: mykt dagslys (Foto: Ljus&Rum/Lyskultur)

Skulle du fremdeles være i tvil, prøv det selv. Dette eplet – for det er faktisk kun ett – er et ypperlig eksempel. Det ligger på samme sted på alle bildene. Det er kun lyset som forandres; henholdsvis hardt og mykt dagslys, en lampe med glødepære og et lysrør. Lyskildene har forskjellige farger, som igjen påvirker eplets.  

Også hjemme

Dette kan du overføre direkte til ditt eget hjem. Skal du velge farge til vegger, gulv, tak, møbler og så videre, husk å teste fargen gjennom døgnet og de forskjellige lystilstandene.

Fargen forandrer seg altså med lyset, noen ganger så mye at du kan oppleve at et rom har fire forskjellige fargenyanser, selv om du vet at du har påført den samme på alle veggene. Dette understreker viktigheten av å sjekke den i både naturlig og kunstig lys, altså det naturen byr på og belysningen du har hjemme.

Det som skjer utenfor vinduene dine er heller ikke uvesentlig. Har du trær med grønt bladverk like utenfor, er det stor sannsynlighet for at lyset som kommer inn vil ha et anstrøk av grønt. Om det er hvite vidder, blå sjø eller en grå betongvegg – alt virker inn på fargene.

Les også Slik finner du interiørfarger som klinger godt sammen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: