Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Imponer og informer med gulvet

Desso Luminous Carpets er et patentert system, med ultratynne LED-paneler fra Philips og teppefliser fra Desso som eies av...   Desso/Tarkett
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Med en ny type tepper lagt oppå LED-paneler, kan gulvet gi gjestene en personlig velkomsthilsen, vise veien ved brann, eller distribuere annen relevant informasjon. Mulighetene er mange, og gulvet blir på én og samme gang både imponerende og informativt.

Luminous Carpets er resultatet av et samarbeid mellom Desso og Philips, som lar gulvet bli en oppslagstavle, en veiviser, en reklameplakat eller noe annet. 

Patenterte LED-paneler monteres på gulvet og kobles opp mot moderne kommunikasjonsteknologi. Over dem installeres teppefliser  med transparent bakside, som lar lyset fra panelene skinne gjennom. Med noen enkle tastetrykk på en smarttelefon eller nettbrett styrer du gulvteppet til å hilse gjester velkommen med en personlig melding, løfte din merkevare, gi informasjon til ansatte eller besøkende på en innovativ måte, eller trekke besøkere til en messestand. Kun fantasien setter grenser. 

Transparent teppebakside

Teppet kommer til live, med smarte LED-paneler under.
Teppet kommer til live, med smarte LED-paneler under.

– Du kan legge et eller flere paneler ved siden av hverandre og bygge dem sammen. Panelene er supertynne og av høy kvalitet. De tåler å tråkkes på og tar ikke skade hvis litt vann trekker inn fra overflaten. Teppet er et vanlig høykvalitativt Desso-produkt, men med en transparent bakside som slipper gjennom lyset, sier Thomas Nordeng Aar, salgssjef for det Taketteide selskapet Desso i Norge.

Systemet kan formidle ord, grafiske fremstillinger eller dynamiske bilder i en eller fire farger. Gulvet blir da et verktøy for å informere og inspirere folk. Systemet er helt nytt, og ble første gang presentert på arkitekturbiennalen i Venezia 2014.

Blant forgjengerne som har installert systemet er avisredaksjonen Bild Zeitung i Berlin, som via RSS-feed serverer de siste nyhetene via gulvet i det nyoppussede redaksjonsmiljøet. Den nederlandske storbanken Crédit Agricole, bruker systemet for å gi gjester og besøkende en personlig velkomst.

– Og på RapoBank i Amsterdam vises alltid aktuelle aksjeskurer gjennom våre gulvtepper, sier Thomas Aar. 

Fire design og 14 farger

Bruk teppet til å hilse gjestene velkommen med en personlig hilsen, vise veien ved nødsituasjoner, eller fortelle hvor nærmeste kaffeautomat er.
Bruk teppet til å hilse gjestene velkommen med en personlig hilsen, vise veien ved nødsituasjoner, eller fortelle hvor nærmeste kaffeautomat er.

Desso Luminous Carpets selges i ferdige pakker, med alt nødvendig utstyr og ledninger for å koble dem opp mot nettverk, datamaskin, smarttelefon eller nettbrett. Blant tilleggsutstyret er muligheter for å styre panelene via Wifi. Panelene kan monteres i installasjonsgulv, på overflaten av et støpt undergulv, eller støpes inn i avretningsmassen.

Teppeflisene finnes i de fire Desso-designene Stratos, Pure, Scape og Flow, i 14 utvalgte, nøytrale farger som gir best mulig kontrast til lyseffektene.  Panelene er kun 12 mm tynne og kommer i størrelser på 20 cm x 80 cm eller 20 cm x 20 cm. Flere paneler kan kobles sammen for å lage større flater. LED-enhetene har lang levetid, og bør holde i minst 20 år. 

Teppeflisenes transparente bakside lar lyseffektene skinne gjennom. Gulvet kan bli både informativt og imponerende.
Teppeflisenes transparente bakside lar lyseffektene skinne gjennom. Gulvet kan bli både informativt og imponerende.

Mer informasjon

Desso

Les også Fornyelse av kurs- og konferansesenter

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons