Kategorier

Meny

Konto

Ikke skrap av malingen på spannet

En vanlig feil mange gjør når de maler, er å skrape malingen av fra penselen på kanten av spannet. Det er det flere grunner til å unngå.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ikke skrap av malingen på spannet

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no, Jordan

Når man maler, er det veldig fort gjort å dyppe penselen i malebøtta og deretter skrape av den overflødige malingen på kanten av spannet. Det er ofte fordi man føler man får for mye maling på penselen, og man er redd for at malingen skal renne. 

Men tenk på dette før du gjør samme feilen neste gang: For å få et godt resultat er det viktig å ha nok maling på penselen. Og er du flink til å dyppe penselen som du skal, altså slik at kun omtrent en tredel av busten dyppes, vil en god pensel hente opp akkurat nok mengde maling. Så det skal normalt ikke skrapes av fra penselen. En mye bedre løsning er å la overflødig maling renne av ned i spannet, og deretter snurre penselen rundt noen ganger, slik at malingen ikke drypper. Da får du opp nok maling for et godt resultat.

Dele på Pinterest La maling renne av

NØYE: Det er flere grunner til at du bør være litt nøye med hvordan du bruker penselen i spannet. (Foto: Jordan)

Dele på Pinterest Ikke skrap av maling

RENN: La overflødig maling renne av i stedet for å tørke det av på siden av spannet. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Unngå søl

I tillegg til at det er enklere å få på nok maling på penselen hvis du ikke skraper av på kanten, er det også en annen praktisk grunn til å ikke gjøre denne vanlige feilen: du unngår mye søl. Skraper du at maling på kanten av spannet, vil det naturligvis ligge igjen maling som størkner der når du er ferdig med malejobben. Dette gjør det vanskeligere å få lukket spannet skikkelig, og det kan gjøre at holdbarheten på malingen minker. Her kan du lese nærmere om hvor lenge maling holder

Dele på Pinterest Gammel maling

SØL: Gammel maling som størkner på kanten av malingspannet, kan gjøre det vanskeligere å lukke spannet etterpå. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]