IFI logo
Se flere bilder
Ikke skrap av malingen på spannet

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no, Jordan

Ikke skrap av malingen på spannet

En vanlig feil mange gjør når de maler, er å skrape malingen av fra penselen på kanten av spannet. Det er det flere grunner til å unngå.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når man maler, er det veldig fort gjort å dyppe penselen i malebøtta og deretter skrape av den overflødige malingen på kanten av spannet. Det er ofte fordi man føler man får for mye maling på penselen, og man er redd for at malingen skal renne. 

Men tenk på dette før du gjør samme feilen neste gang: For å få et godt resultat er det viktig å ha nok maling på penselen. Og er du flink til å dyppe penselen som du skal, altså slik at kun omtrent en tredel av busten dyppes, vil en god pensel hente opp akkurat nok mengde maling. Så det skal normalt ikke skrapes av fra penselen. En mye bedre løsning er å la overflødig maling renne av ned i spannet, og deretter snurre penselen rundt noen ganger, slik at malingen ikke drypper. Da får du opp nok maling for et godt resultat.

Se flere bilder
La maling renne av

Foto:

NØYE: Det er flere grunner til at du bør være litt nøye med hvordan du bruker penselen i spannet. (Foto: Jordan)

Se flere bilder
Ikke skrap av maling

Foto:

RENN: La overflødig maling renne av i stedet for å tørke det av på siden av spannet. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Unngå søl

I tillegg til at det er enklere å få på nok maling på penselen hvis du ikke skraper av på kanten, er det også en annen praktisk grunn til å ikke gjøre denne vanlige feilen: du unngår mye søl. Skraper du at maling på kanten av spannet, vil det naturligvis ligge igjen maling som størkner der når du er ferdig med malejobben. Dette gjør det vanskeligere å få lukket spannet skikkelig, og det kan gjøre at holdbarheten på malingen minker. Her kan du lese nærmere om hvor lenge maling holder

Se flere bilder
Gammel maling

Foto:

SØL: Gammel maling som størkner på kanten av malingspannet, kan gjøre det vanskeligere å lukke spannet etterpå. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.