IFI logo

Hold dynen og puten så god som ny med disse fem triksene

Hvordan holder jeg dynen så god som og ny? Det er et spørsmål mange googler, og det er ikke så mye som skal til. Følger du disse fem tipsene fra Therese Haltuff hos Norvigroup – Norsk Dun er du godt på vei.

Iver Valkvæ

Iver Valkvæ
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Vi tilbringer en tredjedel av livet våres i sengen, derfor er det lurt å ta vare på de produktene som hviler inn til oss store deler av døgnet. Det er ikke så mye som skal til, i denne videoen viser Therese Haltuff hos Norvigroup – Norsk Dun, fem effektive grep som vil øke levetiden på sengetøyet ditt slik det holder seg så godt som nytt.

1. Tilfør luft til puten

– En ting som er fint å gjøre hver morgen er å gi puten din litt bank. Ved å slå lett på sidene av puten puffer du den opp og tilfører luft. Puten har en tendens til å bli flat og fuktig når du har ligget på den hele natten, sier Haltuff.

Se flere bilder
bank puten

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

BANK PUTEN: Ved å banke puten tilfører du luft slik fibrene eller dunen ikke klumper seg. 

2. Snu dynen

– Det varierer mye fra person til person hvor varme de blir i løpet av natten, men de aller fleste av oss er ganske varme når vi sover. Det vil føre til at den siden av dynen som er mot kroppen vil bli fuktig. For at vi enkelt skal kunne kvitte oss med denne fuktigheten, er det lurt å riste dynen, og deretter snu den slik at siden som var mot kroppen nå peker opp, sier Haltuff.

Se flere bilder
Dyne, snu

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

SNU DEN: Snur du dynen hver morgen vil den fuktige siden peke opp, slik fuktigheten tørker opp.

3. Luft sengetøyet ute

– Om det ikke er regn eller veldig fuktig ute, er det gull å henge dyner og puter ut til lufting. Da får du bort fuktigheten og det er alltid fint å få litt frisk luft inn i dyner og puter, sier Haltuff.

Se flere bilder
dyner og puter

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

LUFT UTE: Å lufte sengetøyet ute er en glimrende måte å tilføre luft til sengetøyet, i tillegg til å fjerne fuktighet i dynen og puten.

4. Luft soverommet

– Om du ikke har muligheten til å henge dynen og puten ut, hjelper det også mye å bare få frisk luft inn på soverommet. I løpet av natten vil det dannes mye fuktighet i og rundt sengetøyet. Frisk luft utenfra vil hjelpe med å tørke bort fuktigheten, sier Haltuff.

Se flere bilder
dyner og puter

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

LUFT INNE: Om du ikke har mulighet til å henge dynen og puten ute, er det også lurt og effektivt lufte soverommet ved å åpne vinduer.

5. Ikke støvsug dynen og puten

– Selv om det kan friste og støvsuge dyner og puter for å få fjernet støv er det ikke anbefalt, spesielt om du ikke har dyner og puter av dun. Da fjerner du luften og presser dunen sammen, det vil vi unngå, sier Haltuff.

Se flere bilder
puter

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

IKKE STØVSUG: Ikke fall for fristelsen, om du støvsuger dynen og puten vil du fjerne luften mellom tekstilet og dunen eller fibrene. Da klumper de seg sammen, det ønsker vi ikke.

Så enkelt er det

– Det er ikke så veldig mye som skal til, med disse enkle grepene vil du øke levetiden på produktene betydelig. Alt er avhengig av bruk, noen personer er varmere av seg enn andre, men et godt produkt som du vedlikeholder godt kan du lett ha i ti år, sier Haltuff. 

Dette klarer vi vel? Gjess we can!

Se flere bilder
Gjess we can

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

DETTE KLARER ALLE: Følger du disse rådene så vil dynen og puten din leve lenger, det klarer vi alle. Som Norvigroup - Norsk dun sier: – «GJESS WE CAN AND WE WILL»

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.