IFI logo

Her er laminatgulvet «Trondheim» i Trondheim

Pergos nye laminatgulv er inspirert av byen Trondheim. – I Trondheim smelter historie, moderne byliv og teknologi sammen. Det ønsker vi å vise med vårt nye gulv, sier Anita Røberg.

Iver Valkvæ

Iver Valkvæ
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Den belgiske gulvprodusenten Unilin, kjent for merkenavnet Pergo, fant inspirasjon i historien og atmosfæren til byen Trondheim da de arbeidet med å utvikle sitt nyeste laminatgulv, og endte rett og slett opp med og kalle det nye gulvet; «Trondheim».

Byliv og kultur i én lang planke

I Trondheim smelter historiske røtter sammen med det pulserende moderne bylivet og den nyeste teknologien. Derfor ønsket Pergo å navngi sitt nye laminatgulv etter byen.

– Med laminatgulvet «Trondheim» ønsket Pergo å skape et gulv der tradisjon og trender møtes, akkurat som i byen som gav det navnet, sier Anita Røberg, salgsrepresentant for Pergo.

– «Trondheim» er en såkalt longplank, som er et ekstra stort gulvformat. Når plankene er ekstra lange og brede, gir de en herskapelig følelse i rommet de legges i, legger hun til.

Se flere bilder
Anita Røberg, Pergo, Nidarosdomen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

INSPIRERT AV NORSKE BYER: – Med laminatgulvet «Trondheim» ønsket Pergo å skape et gulv der tradisjon og trender møtes, akkurat som i byen som gav det navnet, sier Anita Røberg, salgsrepresentant for Pergo.

Lar publikum tafse

Til Trondheim har Røberg sammen med sine kolleger Katja Bröms og Lena Dalling fra Pergo tatt med seg sin såkalte «Tafsekasse». I denne boksen ligger det to gulvtyper side om side. På den ene siden ligger et laminatgulv, og på den andre siden ligger ett børstet furugulv. Boksen er tilslørt med ett sort stoffstykke slik at det ikke er mulig å se hva som er inni.

De som lar seg stoppe får en tilsynelatende enkel utfordring, stikk hendene inn i boksen, tafs litt, og fortell oss hvilken side laminatgulvet ligger på. En god gammeldags blindtest, med andre ord. Her var det flere som lot seg friste, både unge og eldre, og alt fra glade amatører til profesjonelle.  

Se flere bilder
tafsekassen til Pergo

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

TAFSEKASSEN: Vi stoppet tilfeldige folk på gaten i Trondheim og inne på Obs Bygg Tiller for å se om de kunne kjenne forskjell på et laminatgulv og et børstet furugulv inne i «tafsekassen».

Mange usikre

Både de vi stopper på Solsiden i Trondheim og Obs Bygg Tiller kjenner og grubler lenge før de klarer å bestemme seg for hva som var hva. En ting er sikkert, det er at nordmenn har blitt flinkere på gulv, eller var det kanskje bare flaks? For hele syv av ti vi stoppet klarte faktisk å gjette riktig, det er tre mer enn da vi var på Lillehammer for rundt to år siden, hvor fire av ti gjetter riktig.

– Vår oppfatning er at folk generelt har blitt flinkere på gulv, noe som er veldig bra, sier Anita Røberg.

Se flere bilder
Tafseboksen, laminat og børstet furu

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

HVA ER HVA?: Folk måtte kjenne lenge og tenke seg godt om før de klarte å bestemme seg for hva som var hva. Til slutt klarte hele syv av ti trøndere å gjette riktig. – Nordmenn har blitt flinke på gulv, konkluderer Anita Røberg. 

Et gulv for hverdagslivet

På Obs Bygg Tiller kommer en mann bort til oss og lurer på hva vi driver med i det vi står samlet rundt «Tafsekassen». Han forteller også at han er på utkikk etter et nytt gulv til stuen, men er litt usikker på hva han skal velge.

– Da skal du velge et laminatgulvet «Trondheim fra Pergo» skyter Røberg inn. Gulvet er veldig enkelt å legge og har et topplag som beskytter gulvet mot riper og slitasje, og med «AquaSafe»-teknologi er gulvet vannbestandig og bekymringsfritt.

– Med laminatgulv får du et gulv som tåler hverdagslivet godt og som kommer i mange farger og format, sier hun.

Se flere bilder
Team Pergo, Anita Røberg, Lena Dalling og Katja Bröms.

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

PERGO I TRONDHEIM: – «Trondheims» lange planker gir gulvet et klassisk utseende som aldri går av moten, sier (f.v.) Anita Røberg, Lena Dalling og Katja Bröms.

Se flere bilder
Pergos laminatgulv Trondheim.

Foto: Pergo

SVANEMERKET: «Trondheim» kommer i et skandinavisk design og i 14 ulike farger. Du kan få listverk som matcher alle gulvfargene. Gulvet er Svanemerket, noe Pergos laminatgulv har vært siden 1995.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.