IFI logo
Se flere bilder
Her er gavene til han, henne og hjemmet

Foto: Emma Wold/ifi.no

Her er gavene til han, henne og hjemmet

Julaften er allerede denne uka, og selv om julegavehandelen i Norge begynner tidlig november for mange, er det langt ifra alle som er ferdig nå. Er du fortsatt usikker på de siste julegavene? Her er julegavetipsene fra overflatebransjen.

Emma Wold

Emma Wold
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Noen mennesker er skikkelig vanskelige å kjøpe julegaver til, og ofte er det fordi de synes det er minst like vanskelig å ønske seg ting. Spesielt voksne har en tendens til å være skikkelig harde nøtter å knekke. Her har vi samlet 20 julegavetips du ikke har sett i alle andre julegaveguider allerede.

Hjemmelaget gavekort

Hvis du vet at mottakeren av julegaven pusser opp, slår vi et slag for gavekort hos nærmeste fargehandler eller byggevare. Hvis oppussingen er i en tidlig fase, kan et hjemmelaget gavekort være minst like bra.

Et selvlaget gavekort på maling til oppussing av et rom du vet vedkommende har planer om å pusse opp, er julegavetipset fra malingsprodusenten Nordsjö. Den enkleste måten å løse dette på er å gi bort maling til et visst beløp, så mottageren selv kan velge den perfekte fargen.

Har du foreldre som kun ønsker seg snille barn, anbefaler vi at du presenterer deg selv som et snilt barn, og tilbyr noen timer dugnadsjobb til et oppussingsprosjekt. Kjøp en pensel og sett på en sløyfe hvis du vil ha noe å pakke inn - det er både en humoristisk og praktisk løsning på julegaveønsket. 

Se flere bilder
pensel på treet

Foto: Emma Wold/ifi.no

SLØYFE: Sett en sløyfe på en pensel og gi bort et gavekort på hjelp til oppussing. En gave alle har råd til!

Til hjemmet

Glem gaver til ham eller henne – og velg heller gaver til hjemmet. Dette er gaver som alle i familien kan nyte godt av. Å gi bort en støvsuger til henne, eller en høytrykkspyler til ham, insinuerer at det følger med arbeidsoppgaver til vedkommende. Står både han og hun som mottager derimot, er gaven til husstanden, og fritt frem for alle å bruke.

Det skal likevel nevnes at ikke alle har samboer å dele disse gavene med, så for den single ham eller henne er dette likevel noen solide julegavetips du ikke allerede har tenkt på.

Time med interiørkonsulent

Vi har allerede etablert at det er mye man kan bidra med til oppussing, men å gi bort en time med en interiørkonsulent i din nærmeste interiørfaghandel. Du finner denne tjenesten hos de fleste Fargerike-butikkene for eksempel, og det er en god måte å sparke i gang inspirasjonsprosessene i husstanden.

Gi bort et gulv

Ikke alle rom er store rom. Skal det pusses opp en bod, en gang eller et annet lite område som trenger nytt gulv? Gulvprodusneten Tarkett foreslår å gi bort et vinylgulv. Klikkvinyl legger du lett selv, men også en del av vinylgulvene på rull kan legges løst eller med tape i kantene, hvis ikke du er komfortabel med å lime.

Se flere bilder
Fiskebensvinyl

Foto: Tarkett

FISKEBEN PÅ RULL: Legg gulvet med tape i kantene, så har du et holdbart og enkelt gulv til hverdagen.

Dekorfolie med marmorlook for alle glatte overflater

Marmor er en populær interiørtrend som vi har sett mye av de siste årene. Med dekorfolien kan man oppnå marmorlooken på en rask og rimelig måte. Fra benkeplater til skapdører – dekorfolie kan brukes på alle glatte flater. Perfekt julegave til den interiørinteresserte! En av bestselgerne til Fantasi Interiør innenfor kategorien dekorfolie heter Marmi Grå.

Vaskemopp med spray

Gjør det enkelt å tørke opp søl. Ingen vits å ta frem hele vaskebøtta når man enkelt kan sprute på flekkene og sølet, og moppe det bort – med en og samme vaskemop fra Tarkett. Enklere kan det ikke bli!

Se flere bilder
mopp med vann

Foto: Tarkett

GLEM BØTTA: Denne moppen har et lite reservoar til såpevann, så man lett får vasket og tørket opp skitt og smuss.

Bok om bygningsvern

Erika Åberg fra det svenske TV-programmet «Det sitter i väggarna», har skrevet boken Byggnadsvård, altså Bygningsvern, som handler om hvordan man får tid, råd og energi til å restaurere et hjem på en bærekraftig måte for hjemmet, miljøet og familien selv. Boken er på svensk, og kan finnes hos Historisk Maling.

Allsidig lærsmøring

Historisk Maling anbefaler også å gi bort lærsmøring – et naturprodukt som består av lanolin, økologiske oljer og bivoks. Dette er en eksklusiv blanding som passer til nesten alle typer skinn og lær, i tillegg til å være noe veldig få har hjemme fra før av (med mindre de driver med hest, salmakeri eller lignende).

Se flere bilder
Lærsmøring

Foto: Historisk Maling

PUSS PUSS: Smøring til nesten alle typer skinn og lær. 

Essensielle elementer til kjøkkenskapet

Kjenner du noen som har mye uflaks i hjemmet, kan en liten preppepakke med produkter til å løse opp det meste være et lite humoristisk innslag i julegavehaugen. Slukkespray kan brukes som et tillegg til de vanlige brannslukkingsapparatene i hjemmet og er en hendig liten boks som kan brukes til alt smått som har tatt fyr. I tillegg holder Plumbo åpent hele julen, så her er det bare å pakke inn Proff Aktiv Gel til å åpne tette rør, Håroppløser, Fettløsere, og Ovn & Grillrens - alt levert av Krefting.

Unike pynteputer

For mange er pynteputer i sofaen en essensiell del av hjemmedekoret, men det går an å gjøre det ekstra unikt. Hva med å gi bort et par meter med tekstil fra noen av verdens mest eksklusive tekstilleverandører? Da kan de sy, eller få sydd, pynteputer i akkurat den størrelsen og fasongen de ønsker, er gaven blir unik og noe de ikke kommer til å glemme.

Se flere bilder
Linwood puter

Foto: INTAG

LINWOOD FRA INTAG: Eksklusive tekstiler som er perfekte å gi bort.

Lim og fug

Alle som pusser opp kommer til å ha et behov for noen patroner med lim og fug, til å tette sprekker eller lime sammen ulike ting. Casco MultiTech limer og fuger under alle forhold, og kan brukes til det meste både ute og inne. Den kommer i syv forskjellige farger, så hva med å gi en av hver?

Fat og skåler i mangotre

Perfekt til gjester som skal ha servering, eller kos og hygge alene på sofaen. Mangotre er en nydelig tresort, og her er oversiden glasert i enten sort eller hvitt, som gjør at serien designet av Gustav Ovland og produsert i samarbeid med Norsk Dun passer inn i de aller fleste hjem.  

Se flere bilder
Gustav Ovland mangotreserie

Foto: Norsk Dun

ALLSIDIG: Fat og skåler i mangotre, med sort eller hvit glasert overside. Nydelig til alle hjem!

Malingssprøyte

Kjenner du noen som skal male store flater innendørs? Kanskje de har en kjeller med tak, vegger og gulv i ubehandlet furu, som skal males hvitt? Da er en malingssprøyte en knallgod gave. De kommer i ulike prisklasser og med ulike funksjoner.

Praktisk transport av laptop

Out&About PC-veske er fylt med deilig dun, og en perfekt gave til han (eller hun!) som har alt. Finnes i flere farger, og passer til en 17" skjerm.

Se flere bilder
Pc-veske

Foto: Norsk Dun

MED STIL: Med flere farger er det lett å finne en av disse dunfylte PC-veskene som passer.

Flekkfjerning til gulvet

Visste du at gulvleverandørene har tilbehør som er gull verdt til gulvene sine? Mange som kjøper nye gulv tenker ikke på at man bør benytte seg av produkter produsenten anbefaler, og Pergo har en superpraktisk flekkfjerner til deres laminat-, vinyl- og parkettgulv.

Supersett til vegg og tak

Skal man pusse opp skal det gjerne males, og da er det kjekt å ha et startsett. I Supersettet til Jordan finner du et ekstra stort malebrett, pensel med lokk, rulle og rullebøyle, og Malingsklar som brukes før maling for å sørge for at det er rent og pent. 

Se flere bilder
startsett maling

Foto: Jordan Vet Hvordan

KOM I GANG: Startsett fra Jordan Vet Hvordan er et godt sted å starte for alle som skal pusse opp.   

Herdet tregulv

Et helt tregulv er kanskje ikke er noe man gir bort til alle og enhver, er det faktisk lov å skaffe en julegave til seg selv og sitt eget hjem også. Bjelin har en serie med herdede tregulv, som har kommet i den nye fargen Honey. Velger man brede planker får man en ekstra romslig opplevelse. Søk for eksempel på modellene Nosaby og Onslunda, de gir en varm og innbydende følelse.

Miljøklassifisert lim og fugemasse

Bostik H750 Seal’N’Bond er navnet på et ekstra sterkt produkt på patron som både limer og fuger. Kan brukes hjemme, på arbeidsplassen, og både ute og inne. Produktet kan brukes av de fleste, og til det meste! 

Dekorspray

En gang iblant har man behov for å friske opp ripete blomsterpotter, eller for eksempel dekor man ikke lenger syns er så fin. Maston har ulike spraymalinger med effekt, som kan inspirere hvem som helst til å fornye gamle ting. Sprayene kommer med ulike steindesign, som Marble, Granite, Concrete, eller egne versjon med Rust, eller metallisk Gull, Chrome og Copper. 

Se flere bilder
julepynt

Foto: InHouse

NY LOOK: Man kan gi farge til nesten hva som helst med dekormaling på spray.

Utespa til de som elsker å bruke tid ute

Et utespa er kanskje ikke i julegavebudsjettet til alle og enhver, men for dem som har mye å gi, er kanskje et massasjebad med plass til 4-5 personer noe å vurdere. Et godt, varmt bad utendørs midt på vinteren blir sjeldent feil. Viking II er en av modellene Rørkjøp tilbyr.

Spilepanel som monteres på fire minutter

Mange som pusser opp nå ønsker seg spiler, og Deco Systems har noen geniale løsninger som de fleste klare å montere. Ved hjelp av en sirkelsag og lim tilpasses og monteres spilepanelene på under fire minutter. De leveres i fem naturtro varianter av eik, eller i gjennomfarget hvit som kan males med vannløselig maling.

Se flere bilder
Spilevegg

Foto: Deco Systems

FONDVEGG: Spiler er en drømmevegg for mange. Disse fra Deco Systems tåler hard belastning.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.