IFI logo
Se flere bilder
Fuger med farger

Foto: Uzin Utz Group Norge AS og Golvabia

Fuger med farger

Det finnes et produkt som kan gi deg en helt spesiell fargeopplevelse. Hvis du tør.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Farget fugemasse er et produkt som kommer ferdig farget. Det er bare å tilsette vann, så er det klart til bruk. Fargene finnes på et eget fargekart. Her er det bare å slå deg løs og skape magi på badet, kjøkkenet, i gangen eller i inngangspartiet. Der det brukes keramiske fliser, kan du fuge med farger.

For den tøffe

– Hehe, jeg ville nok vært litt forsiktig med å slå seg helt løs. Jeg tror bruksområdet til dette produktet her er ganske begrenset. Du må i hvert fall tenke deg nøye om før du bruker farget fugemasse. Det kan virke gøy med en gang, men jeg tror de fleste går fort lei, sier Bredo Christensen hos Uzin Utz Group Norge AS.

 

Se flere bilder
Fugemassen fra Codex er merket med ulike navn knyttet til hver farge.  Den fås kjøpt hos utvalgte interiørbutikker. – Tenk deg nøye om før du velger farge på fugene, råder Bredo Christensen hos Uzin Utz Group Norge AS.

Foto:

Fugemassen fra Codex er merket med ulike navn knyttet til hver farge. Den fås kjøpt hos utvalgte interiørbutikker. – Tenk deg nøye om før du velger farge på fugene, råder Bredo Christensen hos Uzin Utz Group Norge AS.

På gymmen

Han har mer tro på offentlige rom.

– Dette produktet egner seg nok best til rom i offentligheten. Som hoteller, treningssentre og restauranter. Til rom der det er et poeng å lage en effekt sammen med flisene. Men for all del. Det er trendy å være litt gal, så jeg tror nok noen vil ta sjansen hjemme også, sier han.

Skrape forsiktig

Skulle du gå lei av å ha røde fargede på badet, er det ifølge Christensen ikke noe stort problem å fjerne massen.

– Som grunnregel vil jeg si at det tryggeste er å la en håndverker skrape ut fugemassen, men en «handy» person vil klare det uten å skrape hull i membranen. Du trenger ei fugeskrape. Men vær forsiktig. Det er lett å ta for hardt i og forårsake hull i underlaget. Det er kostbart å skifte membran, sier han.

Se flere bilder
Farget fugemasse fra Codex.

Foto:

Farget fugemasse fra Codex.

Mer informasjon:

Uzin

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.