Kategorier

Meny

Konto

Fra hyttestil til stram eleganse

En rød tegelsteinsmur og gulnet furu fra gulv til tak ga stuen et tungt og litt dystert hyttepreg. Det var tid for fornyelse!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fra hyttestil til stram eleganse

Foto: Mona Gundersen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Tegelstein er et flott materiale som kan gi hjemmet et litt grovt og rustikk preg, men det passer ikke overalt, sier interiørkonsulent Siv Munkeberg Brenne. I dette tilfellet ble veggen for dominerende og sammen med den massive peisovnen og furumøblene ble interiøret tungt og mørkt. Eierne ønsket nye, friskere farger og en lett stil som ga mer lys til stuen. 

Lys, moderne og elegant

Munkeberg Brenne anbefalte derfor at peisovnen ble byttet ut med en mer moderne og stilren modell, og at tegelsteinsmuren bak ble jevnet ut og malt hvit. Furupanel og listverk ble også malt lyst og parketten ble byttet ut med en lysere utgave i lønn. Resultatet ble en moderne og elegant stil som var lett forenlig med nye friske farger og møbler. Og eierne var strålende fornøyde!

Fornyelse av tegelstein

Hvis du er lei den gamle tegelsteinsmuren din, kan du enten male den og bevare strukturen av mursteinene, eller jevne ut veggen med en mur- eller slammemørtel først. Jon Lotsberg fra teknisk service hos Casco, forteller at det er viktig at muren fuktes godt før mørtelen påføres.

- Ellers vil fuktigheten fra mørtelen trekkes inn i veggen, noe som ødelegger herdeprosessen og heften til mørtelen.

- Bruk en vaskekost og fukt muren godt slik at den mettes med vann. Deretter påføres slamme- eller murmørtelen med et stålbrett. Påfør rikelig og stryk utover med en slemmekost slik at overflaten blir jevn. Når mørtelen har herdet, bør muren seises/grunnes og overmales med en akryl-/lateksmaling.

Dette har vi brukt:

Tegelsteinsmur: Vanntynnbar maling, farge 1001 Eggehvit.

Brystningspanel: Oljemaling, farge 471 Lys Antikk.

Peisovn: Makker Modèrn og Nordpeis innsats N-21 i sort lakk og skiferbetong ileggsplate fra Byggmakker.

Parketgulv, Lønn Natur fra Forbo Flooring, tlf: 66 77 12 00

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]