Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gode grep for åpent hjem

Jens og Wenche Pilgaard Mark på Bærums Verk fikk ikke lenger plass til alle barnebarna rundt spisebordet. Derfor vurderte de å selge villaen fra slutten av åttitallet. Færre vegger og nye farger stoppet planene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gode grep for åpent hjem

Foto: Espen Grønli og Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Nå får vi plass til så mange vi vil, sier en fornøyd Wenche Pilgaard Mark.

Hun og mannen opplevde husets romløsninger som trange og lukkede. De ønsket seg mer luft. Med litt hjelp fra interiørkonsulent Ellen Skifjeld Lønnestad droppet de huskjøp og satset på ombygging og maling.

Trappen som forsvant

Ombyggingen besto av flere inngrep i huset. For å løse problemet med middagsgjestene, fjernet de rett og slett veggen mellom stue og kjøkken. Åpningen ga også nytt rom for en moderne vedovn. Dessuten fikk paret en etterlengtet kosekrok. Like ved ovnen ble det plass til to nye, lune godstoler og et hyggelig lese- og musikkhjørne.

Det kraftige rekkverket rundt furutrappen ble revet. For å integrere trappen bedre i omgivelsene ble den også malt i samme toner som i den nye eike-parketten. De samme trappene finnes i utallige norske hjem. Mange har etter hvert gått lei av den massive konstruksjonen, og Wenche kan fortelle om flere naboer som i ettertid har fulgt deres eksempel.

- De så vel at det gikk an å rive ned både vegger og trapp uten at hele huset ramlet ned, ler hun, vel vitende om at alt som ble fjernet i huset deres ble godkjent av fagmann. 

Skap ble rekkverk

For å hindre at noen skal kunne falle utfor trappen, ble nederste halvdel av et syrelutet vitrineskap malt og satt opp som vern. Furumøbler og utdaterte farger på veggene ble malt om. Fargevalgene ble gjennomgående lyse og komponert rundt en grå gjennomgangstone. Fargeskalaen underbygger den nye og luftige løsningen.

Fordi totalinntrykket likevel ble litt matt, valgte de etter råd fra interiørkonulenten å friske opp med blanke taft-gardiner i en sur grønnfarge.

Planter sammen

Interiørkonsulent Lønnestad tipset også eierne om plassering av planter og bilder. - Plantene bør være samlet i grupper av flere årsaker. Plassert rundt omkring i huset får de ofte ikke riktige lysforhold og blir pjuskete. Innredningsmessig gir en spredd plassering et utflytende og rotete inntrykk. Større, konsentrerte grupper av planter får interiøret til å virke mer fokusert. Det siste gjelder også med tanke på bildeoppheng, sier hun.

Lønnestad mener også at de fleste hjem kan ha godt av en kritisk plantegjennomgang. - Før i tiden hadde en plantene sine et helt liv. Men i dag selges det mange sorter som ikke vil forbli pene uansett hva du gjør med dem. Mange kan derfor med fordel kvitte seg med de mest pjuskete stilkene, sier hun.

Et godt resultat

I forbindelse med husets inngangsparti ble det bygget en ny, åtte kvadratmeter stor entrè. Resultatet ble en åpen, lys og luftig bolig med en gjennomgående helhet. Regnestykket ble heller ikke så verst.

- Utgiftene ved ombyggingen ble faktisk ikke større enn om vi skulle ha valgt å bytte bolig, forteller Wenche Pilgaard Mark.

Dette brukte vi:

Trapp:

Malt med Træ & Metall Acryl 50, halvblank, farge S 2005-Y10R, Dyrup

Stue:

Vegger: farge S 1104-Y59R, Dyrup

Gardinstang: Luna 30 med mer, messing, Toso

Gardiner: Création Bauman Opal, color 275, Interiøragenturer.

Gulv: Parkett, lønn - 8,5 mm, Tarkett.

Teppe: Egeteppe

Puter: Interiøragenturer.

Pledd: Chinois Velvet Ruby 8147/04, Interiøragenturer.

Gang:

Fliser: Rocks Molas Ant., Gråsort, Höganas.

Vegger: Vp 408-22, Green Apple.

Disse fører produktet:

Dyrup, tlf: 22 76 34 00

Egetepper, tlf: 67 87 67 50

Green Aple tlf: 22 13 30 40

Höganas, tlf: 22 97 42 00

Interiøragenturer, tlf: 22 54 03 00

Tarkett, tlf: 32 20 92 00

Toso, tlf: 33 30 10 70

Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]