Kategorier

Meny

Konto

Gamle trapper i ny drakt

I hus med flere etasjer er trapper selvsagte deler av inventaret. Men tenker du noen gang over hvordan DIN trapp tar seg ut?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gamle trapper i ny drakt

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no, Espen Grønli/ifi.no

Mange av oss har etter hvert blitt svært bevisst på hvilke farger og materialer vi omgir oss med hjemme, særlig på vegger, gulv og møbler. Trapper, derimot, er en annen historie. De har en tendens til å bli værende som de alltid har vært, og når rommet skal pusses opp, tas de ikke engang i betraktning.

De finner seg i å bli tråkket på, dag etter dag, år etter år, og det skulle da bare mangle at de ikke blir en smule merket av tidens tann – med slitne trinn, avslitt maling, gulnet treverk, loslitt gulvbelegg eller teppe. Det finnes mange varianter av små og store trapper, som ganske sikkert ville bli mye mer dekorative og til stor glede for omverdenen dersom de fikk en ansiktsløftning. 

Dele på Pinterest Her er gråfargene samstemte, med hele trappen i S 4502-Y og gulvet i S 2502-Y (lyse ruter) og S 3502-Y (mørke ruter). Veggene har en varm hvitfarge; 0502-Y.

Her er gråfargene samstemte, med hele trappen i S 4502-Y og gulvet i S 2502-Y (lyse ruter) og S 3502-Y (mørke ruter). Veggene har en varm hvitfarge; 0502-Y.

Fremheve eller skjule

Man kan selvsagt velge å la hele trappen gå i ett med omgivelsene, fargemessig, noe som vil ha en forminskende effekt. Kan hende er det deler av den, som en stolpe, rekkverk eller lignende, som er verdt å fremheve med egne farger, eller hele trappen kan fargesettes under ett. Her vil både trappestilen og rommets størrelse kunne påvirke valgene. 

Dele på Pinterest Varme, gylne farger fremhever trappens form og stil.

Varme, gylne farger fremhever trappens form og stil.

Dele på Pinterest En nydelig utgave av arten… Her er fire farger tatt i bruk: S 1502-Y på inntrinn, S 3005-Y20R på opptrinn og vanger, S 8010-Y70R på sprosser og S 8505-Y80R på stolpen. Håndløperen er naturell.

En nydelig utgave av arten… Her er fire farger tatt i bruk: S 1502-Y på inntrinn, S 3005-Y20R på opptrinn og vanger, S 8010-Y70R på sprosser og S 8505-Y80R på stolpen. Håndløperen er naturell.

Farger

Vårt budskap er klart: vær ikke redd for å bruke farger! Det være seg på trinn, rekkverk eller vanger. For ordens skyld – i denne sammenheng er farger hverken ensbetydende med store kontraster eller høy fargestyrke, noe de avbildede trappene illustrerer. Glansen kan også ha stor betydning for utfallet, og det å blande glansgrader, gjerne i samme farge, kan gi spennende resultater.

Dele på Pinterest Den gamle trappen ble malt i to farger. Opptrinn, vanger og stolpe er lysegrå; S 1502-Y, inntrinnene mørkere grå; S 2502-Y. Håndløperen er original, mens veggene har fått en frisk blåfarge; S 2010-R90B.

Den gamle trappen ble malt i to farger. Opptrinn, vanger og stolpe er lysegrå; S 1502-Y, inntrinnene mørkere grå; S 2502-Y. Håndløperen er original, mens veggene har fått en frisk blåfarge; S 2010-R90B.

Dele på Pinterest Håndløper, vindu og undersiden av trappen har farge S 3020-B50G, og turkisfargen på undersiden gir trappen tyngde. Resten av den har farge S 2002-Y, veggene S 2005-Y30R.

Håndløper, vindu og undersiden av trappen har farge S 3020-B50G, og turkisfargen på undersiden gir trappen tyngde. Resten av den har farge S 2002-Y, veggene S 2005-Y30R.

Mer informasjon:

Beckers

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]