IFI logo
Se flere bilder
Leser oss til oppussing

Foto: Espen Grønli/ifi.no

Leser oss til oppussing

En ny undersøkelse fra Prognosesenteret viser at interiørmagasiner er den viktigste inspirasjonskilden for nordmenn som skal pusse opp.

Øyunn Syrstad Høydal

Øyunn Syrstad Høydal
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette står i kontrast til danskene og svenskene som oppgir at venner og familie er deres viktigste inspirasjonskilde når hjemmet skal pusses opp. Bare ni prosent av nordmennene sier det samme. 

Sterkere sosial tradisjon

- De andre skandinaviske landene har nok en sterkere sosial tradisjon enn hva vi er vant til her hjemme. Her er oppussing et prosjekt for den enkelte kjernefamilie, mener trendanalytiker og antropolog Gunn-Helen Øye ved Prognosesenteret.

Imidlertid er både dansker og nordmenn ivrige butikkbesøkere i forkant av oppussingsprosessen. 10 prosent av oss besøker alt fra byggvarehus til kjøkkenprodusenter for å la oss inspirere.

- Vi har visst at IKEA har vært en ettertraktet inspirasjonskilde for mange, men ble overrasket over at hele bransjen spiller en så pass viktig rolle, sier Øye.

Gratis interiørmagasin

Nå kan oppussingsglade nordmenn få gratis interiørmagasin hos fargehandlere og byggvarehus rundt om i landet.

Informasjonskontoret for farge og interiør, som er et nøytralt opplysningskontor for farge og interiørbransjen, utgir for niende år på rad interiørmagasinet Inspirasjon. Inspirasjon er det eneste interiørmagasinet i Norge som kun har reportasjer fra norske hjem som pusses opp, og med produkter som fins i handelen. Flere byggvarehus og fargehandlere tilbyr i disse dager vårens utgave av Inspirasjon gratis til sine kunder.

Disse fører produktet:

For ditt nærmeste utsalgssted av Inspirasjon, se "Finn fargehandel" øverst til høyre på siden.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.