Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Forskjellen på fuging og tetting

  Casco
Det er en avgjørende forskjell på å fuge og å tette. Den ene tar opp bevegelse, den andre forhindrer lekkasjer.

En fuge er en del av konstruksjonen, og kan ta opp bevegelser. Fugemassen skal derfor være elastisk. Fugen kan også ta opp eller forhindre bl.a. vanninntrenging og varme­- eller kuldetap. Ved fuging er det viktig at fugen hefter i to motstående sider, ikke tre (bunnen også). Ved tresidig hefting begrenses bevegelsesmulighetene for fugemassen. Derfor brukes en bunnfyllingslist slik at fugemassen ikke er i kontakt med bunnen.

Bunnfylling

Bunnfyllingslister finnes i flere ulike størrelser, hvilken du bør bruke avgjøres av sprekkens størrelse. Fugens dybde skal være cirka halvparten av dens bredde – bunnfyllingslisten fyller opp resten.

Tetting

Tetting utføres i kosmetisk hensikt for å fylle sprekker i en overflate. Tettemidler  skal ikke ta opp bevegelser, og trenger ikke være like elastiske som et fugemiddel.

Mer informasjon

Casco

Les også Vanlig fugemasse kan redde liv

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons