IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Fugemasse som holder tett

Foto: Polyseam

Fugemasse som holder tett

Hos Polyseam vil de lage produkter som gjør byggebransjen mer effektiv.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Polyseam produserer merkevarer for byggebransjen verden over. Det har de gjort i 25 år. Her satses det på utvikling og produksjon av fugemasser, lim, sparkel og passive brannbeskyttelsesprodukter for et nesten hvilket som helst underlag.

− Vår jobb er å sørge for at håndverkeren får en mest mulig effektiv arbeidshverdag, sier markedsansvarlig hos Polyseam, Andra Bogstad.

Lite vann i akrylen

Hun peker spesielt på selskapets to varemerker: Protecta og Graft.

− Dette er varemerker som skal være topp kvalitet. Jeg vil spesielt trekke frem vår akryl fugemasse, og vår fugemasse av silikon i varemerket GRAFT. Når det gjelder akrylen vår, så er den tilsatt lite vann, noe som gjør at den ikke gulner, sprekker eller krakelerer. Denne har vi i vanlig hvit og i bomull, noe som er en fordel for de fleste listverk og ferdigmalte veggplater. Den er også overmalbar og fri for løsemidler. Akrylen er også BREEAM-NOR godkjent, sier hun.

Se flere bilder
Akryl fugemasse

Foto: Polyseam

AKRYL: Polyseams akryl er lite tilsatt vann. Det gjør at den ikke gulner eller sprekker, sier Andrea Bogstad hos Polyseam.

Ren silikon

Når det gjelder selskapets silikonfugemasse mener Bogstad at den er unik. 

− Fordi den består av 99 prosent ren silikon. Det gjør den svært brukervennlig. Det kommer heller ingen luftbobler ut når man presser massen ut fra tuben. Du kan også kjenne dette ved at patronen er veldig lett. Dette er en sanitærsilikon tilsatt sopp og råtemiddel som også er BREEAM-NOR godkjent. Egentlig trenger du bare denne silikonen. For den kan brukes både ute og inne takket være dets værbestandige egenskaper og den kan brukes uten primer på de fleste overflater, forteller hun.

Se flere bilder
Silikonfugemasse

Foto: Polyseam

SILIKON: Vår silikonfugemasse kan brukes inne og ute. Fordi den har værbestandige egenskaper, forteller Andrea Bogstad hos Polyseam.

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.