Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slik fikser du silikonfuger med mugg

Silikonfuger er et yndet sted for soppvekst på mange bad. Har du først fått svarte prikker, er det umulig å vaske bort. Slik fikser du problemet!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik fikser du silikonfuger med mugg

Foto: Casco

For noen år siden kom nye regler for fungicidinnhold i silikonprodukter. Resultatet ble gjerne at fugene på badet, etter en tid, fikk svarte og brune flekker. Rester av såpe og hudfett ga grunnlag for uønsket vekst av sopp og mugg. Med stadig redusering av soppmidler ble det nesten umulig å holde fugene rene uten svært hyppig renhold.

Har du et ti til femten år gammelt bad kan du regne med at fungicidene har sluttet å virke, de blir borte etter noen års rengjøring. Selv med vaskemidler som er spesialutviklet for bad og dusj kan det bli en vanskelig oppgave å holde soppen borte.

Annonse

Fugemassene har blitt bedre

Har du et nyere bad har du kanskje den nye generasjonen silikonfuger. Dette kan også være løsningen for deg som sliter med å holde urenheter og uønskede vekster borte.

Casco har utviklet en SMP-basert fugemasse med høy elastisitet og antimuggbehandling. For mange soppbefengte baderom vil dette være redningen, men da må du først få bort det gamle silikonet i fugene og gjennomføringene.

Slik går du frem for å bytte silikonfug:

1. Mekanisk fjerning

Gammelt silikon fjerner du enklest ved hjelp av midler som er produsert for nettopp dette formålet, for eksempel Cascos SealRemover.

Men først bør du forsøke å fjerne så mye som mulig av fugemassen mekanisk. Dette kan du gjøre med en skarp knic.

Pass på at du ikke skraper opp flisene eller skjærer hull i membranen under flisene.

Dele på Pinterest Benytt en kniv for å fjerne løst, gammelt silikon.

Benytt en kniv for å fjerne løst, gammelt silikon.

Annonse

2. Silikonfjerner

Deretter påfører du rikelig med SealRemover på den resterende fugemassen og lar den virke i en til fire timer avhengig av fugens tykkelse.

Når produktet har fått virke en stund tørker du bort restene med en fille og skraper lett på de mest gjenstridige restene.Om nødvendig kan du gjenta denne behandlingen til alt silikonet er borte.

Til slutt vasker du godt med vann og lar fugen stå åpen til den er helt tørr.

Dele på Pinterest Med SealRemover blir du kvitt rester av gammelt silikon.

Med SealRemover blir du kvitt rester av gammelt silikon.

3. Ny fugemasse

Nå er tiden inne for å finne fram fugepistolen og fylle fugene med en nyere og bedre fugemasse med langtidsvirkende antimuggbehandling.

Cascos fugemasse for våtrom, Aquaseal, er et svært elastisk, SMP-basert fugemasse som er enkel å påføre og fester seg godt til underlaget. Denne fugemassen gulner ikke og den er overmalbar med vannløste malinger. Etter påføring trykkes fugemassen godt inn i fugen slik at det får god kontakt med heftflatene, og overflaten glattes.

Dele på Pinterest Når fugen er ren og tørr påføres nytt silicon

Når fugen er ren og tørr påføres nytt silicon

Vedlikehold

Rengjøring av fuger i våte rom skal alltid utføres som en del av den normale rengjøringen av badet. Shampo, såperester, rester fra hårbalsam og hudfett, alt samler seg på fliser og fuger – også på silikonfugene. Med jevnlig rengjøring holder du disse stoffene borte. Sørg også for god ventilasjon på badet slik at overflaten får sjansen til å tørke innimellom. 

Mer informasjon

www.casco.no

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]