IFI logo
Se flere bilder
Fliskryss eller snor til hvert sitt bruk

Foto:

Fliskryss eller snor til hvert sitt bruk

Det er opp til deg hva du velger. Både flissnor og kryss fås i mange størrelser. Jo større flisene er, jo bredere bør fugene være.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snor er mest brukt på vegg, fordi denne er fleksibel og er enkel å fjerne før fuging. Det er lurt å legge flissnoren i vann før bruk. Den blir da mer formstabil og lettere å gjøre ren.

Hvis du bruker fliskryss, vær klar over at det kan være vanskelig å løsne dem etter limet er tørket. Hvis fliskrysset sitter fast, kan sjiktet med fugemassen over kryssene bli for tynn og flake av. Kryss er mest brukt på gulv, fordi gulvfliser er tykkere, slik at fugesjiktet får god tykkelse. Dessuten trenger gulvfliser helt rette fuger for ikke å se skjeve ut. Skjevheter synes bedre på en gulvflate enn på veggen.

©ifi 2002

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.