Kategorier

Meny

Konto

Slik fuges fliser

Fugemasse er sementbasert pulver som blandes ut i vann. Den trenger litt tid på å ?svelle? for den kan påføres. Vær oppmerksom på blandingsforholdene, for det trengs vesentlig mindre vann enn ved blanding av flislim.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik fuges fliser

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fugemassen påføres underlaget med en gummisparkel/fugebrett. For å unngå luftblærer i fugene føres sparkelen diagonalt på flaten i begge retninger. Påfør fugemasse på mindre områder, og tørk bort overflødig masse med en våt svamp etter hvert. Etter ca. én time kan den siste rengjøring utføres med en tørr tvistdott/klut. Gni til glansen i flisene kommer frem. Den siste rengjøringen støver en del. Bruk støvmaske og tett til slik at støvet ikke svever ut i rommene ved siden av.

Forskjellige farger

Fugemasser blir som regel anbefalt av flisforhandler. Fugemasse er sementbaserte pulvermasser tilsatt fargestoff. Det finnes mange fargenyanser som kan gi et spennende resultat. For det meste blir lys grå og grå fugemasse anvendt. Hvite fugemasser vil gulne etter en stund og anbefales ikke. På grove, rustikke fliser, glassbyggesteinsvegg, gulv med klinker og større, grovere uglasserte fliser brukes en grov klinkerfug. Ellers benyttes finkornet fugemasse.

Våtpressede fliser kan variere litt i størrelsen, og ofte brukes bredere fuger for å justere eventuelle skjevheter ved legging. Det finnes ingen regler for hvor brede fugene skal være, men store fliser har som regel større fuger enn mindre fliser. Fugestørrelsen er som regel litt bredere på uglasserte klinkerfliser som monteres på gulv. Vær klar over at fliser med avrundede hjørner får større avstand i fugekryssene.

©ifi 2002

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]