IFI logo
Se flere bilder
Finn en historisk favoritt

Foto: Borge

Finn en historisk favoritt

Når du faller for et nytt tapetmønster, et tekstil, en stol eller lampe - kan den like gjerne være tegnet for 50 år siden som i dag. Mange av dagens aktuelle produkter kommer faktisk fra gamle arkiv.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er en trend som tok av etter finanskrisen, og som lever i beste velgående. Arkivene hos eldre bedrifter kan være rene skattekammer for dagens eiere. Mange gamle design passer godt inn i dagens stilbilde, enten i original form eller med små justeringer. Borås Tapeter, Sveriges eldste tapetfabrikk, har et slikt arkiv. 

Passer i dag

Tapetprodusenten feirer 110 år i år, og i den forbindelse har designer Ulrica Hurtig gjort et dypdykk i materialet og satt sammen en jubileumskolleksjon.

Hun har lagt vekt på å velge design som passer inn i dagens interiører og fargesatt flere av designene i tidsriktige farger. Bak lanseringen her i Norge står Borge, som er en av markedslederne på tapet her til lands.

Produktansvarlig Birgit Torkildsby og markedsansvarlig Kristin Bjørnvik hos Borge, er fornøyd med utvalget som er gjort.

-Nordmenn og svensker har litt ulik smak, men her er det helt klart mange gode design også for det norske markedet! sier de entusiastisk.

Se flere bilder
Aktuelt fra 40-50 tallet er hundekjeksmønster med Art Nouveau-karakter.

Foto:

Aktuelt fra 40-50 tallet er hundekjeksmønster med Art Nouveau-karakter.

Ser håndmalt ut

Birgits favoritt er designet "Magnolia" fra 2007 i en blågrønne farge (nr 5450).

- En vakkert tapet med et grafisk mønster diskret i bunnen, mens de vakre magnoliablomstene får spille hovedrollen. I tillegg er det limtrykk – en gammel trykketeknikk som gjør at tapetet får et håndmalt preg. Her får du mye tapet for pengene, sier hun

Designet finnes i flere farger og fargene gjør at det uttrykket endres. Birgit, som mener det bør være tapet i de fleste rom, ser for seg at tapetet kan brukes både på soverom, barnerom, kjøkken, i gangen, på gjestetoalettet og selvsagt i en stue!

Se flere bilder
Magnolia

Foto:

Magnolia

Også på vaskerom

Kristin Bjørnvik på markedsavdelingen deler kollegaens entusiasme for tapet. Og når hun plukker fram en favoritt har hun oppussingsprosjekter hjemme i tankene.

- Det er mange nydelige tapet i kolleksjonen, men må jeg velge en favoritt må det bli design 5476. Denne kunne passet alle rom i huset, men jeg holder på å pusse opp vaskerommet og soverommet, så det er nok en av disse stedene den vil havne hos meg, sier hun.

Designet Flora er fra 1953 og har et naturalistisk blomstermotiv som nok mange vil kjenne igjen.

Se flere bilder
Flora

Foto:

Flora

Godt mottatt

De forteller at kolleksjonen har blitt tatt godt i mot også i det norske markedet.

- Mange ulike stiler fra de siste 110 årene er representert, det gjør at alle kan finne noe de liker her, sier Birgit Torkildsby.  

Tapetet føres av de fleste butikker som selger maling og tapet. Hele kolleksjonen kan sees på finndintapet.no

Se flere bilder
Flora med mørk bunnfarge

Foto:

Flora med mørk bunnfarge

Mer informasjon

www.borge.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.