IFI logo
Se flere bilder
Fashion og style på vinyl

Foto:

Fashion og style på vinyl

Man kan betegne det som vinyl-, pvc- eller plastgulv - gulvbelegget har vært en naturlig del av både hjem og offentlige miljø i femti år nå. Det underlige er at det stadig skjer en vesentlig utvikling av vinylgulv.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinylens fordel er at det er et slitesterkt gulvbelegg hvor produsenter opererer med opptil 15 års garanti og at det er enkelt å vedlikeholde/renholde. Samtidig kan man si at det lenge var et tradisjonelt gulvbelegg fordi vinylen i de fleste tilfeller var imitasjoner av først og fremst diverse tregulv; i de senere år også etterligning av keramisk flis og naturstein. Dette er fortsatt bestselgere, men vinyl er nå også fashion og style hvor design og farger har gjort sitt inntog.

Produksjonsmetodene gjør at man nå kan lage et nesten hvilket som helst vinylbelegg. Mønstrene ser helt troverdige ut - på imitert treverk kan mønstrene være opphøyet som gjør at de helt lik originalen; det samme er tilfelle med keramiske mønstre. Med glansgrad kan man kontrollere effekten; man kan gjøre den helt matt som for eksempel på keramisk flis.

Tarkett er markedsleder på vinylgulv i Norge og den opprinnelig svenske produsent er en av de virkelig store aktører i det internasjonale marked. De har en ny avansert teknikk på vinyl som heter Trutex, som gjør at man kan lage mønstre så troverdige som overhode mulig.

Tarkett er nå også på full fart inn i en verden hvor vinylbelegg også kan være trendy - fashion og style, ikke minst for å interessere den yngre generasjon. Her viser vi en billedkavalkade av årets nyheter fra Tarkett som forteller mye om utvalget i dag - at man i stor grad kan gjøre sine gulvvalg etter hvilket bruksrom det gjelder og hvilken aldersgruppe som holder hus der.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.