IFI logo
Se flere bilder
Den globale linoleumskolleksjon

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Den globale linoleumskolleksjon

Gulvkonsernet Forbo er verdensleder på linoleum med fabrikker i Nederland og Skottland, det vil si halvparten av linoleumsfabrikkene i drift i dag.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbo Flooring i Norge har en markedsandel på ca. 70 prosent her i landet på linoleum.

Gulvløsninger av linoleum er sterkt knyttet til prosjektmarkedet, til offentlige miljø som sykehus, skoler, kontorer, kjøpesentra og til en viss grad også i boligprosjekter. Linoleum er et naturlig og veldig slitesterkt gulvbelegg som kan vare i tiår etter tiår med riktig behandling.

Forbo kom i 2001 med sin store Marmoleum Global 1-kolleksjon. På årets gulvmesse Domotex i Hannover presenterte Forbo oppfølgeren Global 2, som i mellomtiden, i 2004, også kom med kolleksjonen Colourful Greys.

Forbo har produsert linoleum i over 100 år, men Marmoleum Global 2 er den mest komplette kolleksjonen når det gjelder mønstre, farger og egenskaper. Hovedkolleksjonen er igjen delt inn i forskjellige designserier; Real, Dual, Vivace og Walton. En helt ny serie er den ikke-marmorerte Piano.

Vedlikeholdskostnader på gulvbelegg overgår ganske raskt selve gulvinvesteringen, så også med linoleum. På Global 2-kolleksjonen har Forbo lansert et nytt toppsjikt - Topshield - en vannbasert finish bestående av en sterk grunning og et topplag med høy bestandighet mot slitemerker. Alt dette for enda bedre å bevare et pent utseende.

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.