IFI logo
Se flere bilder
Den globale linoleumskolleksjon

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Den globale linoleumskolleksjon

Gulvkonsernet Forbo er verdensleder på linoleum med fabrikker i Nederland og Skottland, det vil si halvparten av linoleumsfabrikkene i drift i dag.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbo Flooring i Norge har en markedsandel på ca. 70 prosent her i landet på linoleum.

Gulvløsninger av linoleum er sterkt knyttet til prosjektmarkedet, til offentlige miljø som sykehus, skoler, kontorer, kjøpesentra og til en viss grad også i boligprosjekter. Linoleum er et naturlig og veldig slitesterkt gulvbelegg som kan vare i tiår etter tiår med riktig behandling.

Forbo kom i 2001 med sin store Marmoleum Global 1-kolleksjon. På årets gulvmesse Domotex i Hannover presenterte Forbo oppfølgeren Global 2, som i mellomtiden, i 2004, også kom med kolleksjonen Colourful Greys.

Forbo har produsert linoleum i over 100 år, men Marmoleum Global 2 er den mest komplette kolleksjonen når det gjelder mønstre, farger og egenskaper. Hovedkolleksjonen er igjen delt inn i forskjellige designserier; Real, Dual, Vivace og Walton. En helt ny serie er den ikke-marmorerte Piano.

Vedlikeholdskostnader på gulvbelegg overgår ganske raskt selve gulvinvesteringen, så også med linoleum. På Global 2-kolleksjonen har Forbo lansert et nytt toppsjikt - Topshield - en vannbasert finish bestående av en sterk grunning og et topplag med høy bestandighet mot slitemerker. Alt dette for enda bedre å bevare et pent utseende.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.