IFI logo
Se flere bilder
Fargeguide til beis som bevarer det naturlige i fasaden

Foto: Nordsjö

Fargeguide til beis som bevarer det naturlige i fasaden

En beiset fasade ser naturlig ut, siden behandlingen ikke dekker treverket. Samtidig tilføres en farge som fremhever den naturlige strukturen og ådringen i trematerialet. I en ny farge- og inspirasjonsguide har Nordsjö samlet 30 beisfarger som passer til både moderne og klassiske trefasader.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Hvorfor beise fasaden?

Beisen lar treets struktur og årringer skinne gjennom og bidra til helheten. Huset får en fin farge, samtidig med et ekte treutseende. 

Andre fordeler med beis er at vedlikeholdet ofte er enkelt. Siden beis er en behandling som i noen grad trekker inn i treverket, bygger den lite film. Følgelig er også flassingen mindre, og behovet for å skrape vekk aldrende behandling før ny beis påføres blir begrenset.

Dele
Annonse

Norsk natur er full av trær. Og blant norske hus er tre det vanligste fasadematerialet. Med en transparent beis på kledningen, bevares det naturlige uttrykket, samtidig som trematerialet beskyttes mot sol, regn og råte i mange år fremover.

Malingleverandøren Nordsjö har satt sammen en farge- og inspirasjonsguide med stilrene og vakre beisfarger for både tradisjonelle og moderne trehus. Guiden er delt inn i en sober grå og svart palett, en myk palett i sandfarger og gråbrunt, en varm rød- og gulbrun palett, samt en blå og grønn som gir huset litt særpreg.

– I vår nye fargeguide har vi valgt ut 30 tidløse og vakre farger som alle fungerer vel på våre nordiske trehus i mange år framover, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Se flere bilder
Nordsjö fargeguide beis

Foto: Nordsjö

BEVAR NATUREN: Beis fremhever treets struktur og fasaden beholder sitt levende og naturlige uttrykk. I Nordsjös nye fargeguide presenteres vakre fargepaletter – de stilfulle grå og svarte, den myke sandfargede og gråbrune, de litt mer kraftige røde- og gulbrune og de blå og grønne som gir fasaden litt særpreg.

Oppstrøksprøve

Med beis på fasaden blir trestrukturen synlig igjennom overflatebehandlingen. Derfor er det viktig å tenke på at den endelige fargen vil bli påvirket av treets farge; ulike treslag har ulike farger i seg. Det er lett å velge en altfor lys og intens farge som blir for skarp på fasaden, og derfor er det ekstra viktig å gå nøye gjennom fargevalget før du maler.

Prøvemal et løst panelbord så du ser hvordan fargen kommer til å se ut på akkurat ditt treverk og flytt den gjerne rundt på huset og se fargen i både sol og skygge før du bestemmer deg.

Se flere bilder
sort beis fasade

Foto: Nordsjö

ELEGANT: Elegant grått og svart er et sikkert fargevalg på moderne og tidløse beisede hus. Du kan velge svale nøytrale sorte farger, eller en varmere og mer naturlig tone.

Slik beiser du fasaden:

Påfør beisen på bordene i hele lengderetningen i et sveip, og etterstryk langs med trefibrene. Om du stopper midt på et bord blir det lett skjolder som vil synes på fasaden.


Se flere bilder
lys beige beis

Foto: Nordsjö

MODERNE: Lys sand og gråbrunt gir en vakker farge til en beiset fasade – et moderne og naturlig lett uttrykk.


Se flere bilder
brun beis fasade

Foto: Nordsjö

DEKKER IKKE TREVERKET: Beis er et pigmentert transparent produkt som fremhever treets struktur. Ettersom produktene ikke er dekkende, påvirker underlaget den endelige fargen.


Se flere bilder
beis guide farger

Foto: Nordsjö

LETT Å LYKKES: Beisprodukter er enkle å bruke og å male over. Ved påføring, vær nøye med å beise hele bord sammenhengende og å etterstryke i treretningen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.