Kategorier

Meny

Konto

Dekorativ arbeidsplass

Det lå i kortene ved utbyggingen av det nye Haugesund Politikammer at bruker ønsket et åpent og dekorativt politikammer både for besøkende og ansatte. Arkitekt fikk mer eller mindre frie tøyler i dekorering av gulvene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Dekorativ arbeidsplass

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åpent har det blitt - i nybygget med adresse Smedasundet 50 på den havnestripe Haugesund er blitt så kjent for. Bygge har en grunnflate på ca. 6.500 kvadratmeter og er på seks etasjer hvorav politiet disponerer fem. Veidekke AS har stått for totalentreprisen, mens arkitekt har vært Haugesund-kontoret Brekke Helgeland Brekke AS ved sivilarkitekt Stein Jarle Helgeland. Han har også satt preg på bygget ved å tegne dekorative gulv.

Det spesielle med Haugesund Politikammer er et atrium som gjør at så mange ser gulvet i fugleperspektiv - fra hovedinngangen med publikumsområdet og fra de fleste kontorene og svalgangene.

Til sammen er det lagt 5.000 kvadratmeter med 2 mm homogen vinyl av typen Tarkett Eminent. Det åpne rommet med mønstergulvet som man ser fra alle etasjer er på vel 350 kvadratmeter.

- Utfordringen med å legge alle mønstrene i atriumet er selve tilpassningen. De fleste ser det meste av helheten og det var viktig å unngå skjevheter - å komme riktig ut i forhold til hva arkitekt har tenkt og tegnet, forteller Arne Lorentzen i Teknisk Service i Tarkett.

Arkitekt har også tenkt helhet i fargevalget. Det er benyttet tre hovedfarger i bygget - Eminent 047 (gul-brun), 055 (blå) og 058 (grønn). Den blå er valgt som hovedfarge i atriumets mønstergulv, mens den grønne blant annet er benyttet som et 25 meter langt bølgemotiv. I tillegg er det benyttet fire mønsterfarger - sort, gul, terrakotta og mørk blå. Hele kolleksjonen egner seg for øvrig godt til mønsterlegging fordi den består av så klare farger.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]