IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Dekorativ arbeidsplass

Foto:

Dekorativ arbeidsplass

Det lå i kortene ved utbyggingen av det nye Haugesund Politikammer at bruker ønsket et åpent og dekorativt politikammer både for besøkende og ansatte. Arkitekt fikk mer eller mindre frie tøyler i dekorering av gulvene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åpent har det blitt - i nybygget med adresse Smedasundet 50 på den havnestripe Haugesund er blitt så kjent for. Bygge har en grunnflate på ca. 6.500 kvadratmeter og er på seks etasjer hvorav politiet disponerer fem. Veidekke AS har stått for totalentreprisen, mens arkitekt har vært Haugesund-kontoret Brekke Helgeland Brekke AS ved sivilarkitekt Stein Jarle Helgeland. Han har også satt preg på bygget ved å tegne dekorative gulv.

Det spesielle med Haugesund Politikammer er et atrium som gjør at så mange ser gulvet i fugleperspektiv - fra hovedinngangen med publikumsområdet og fra de fleste kontorene og svalgangene.

Til sammen er det lagt 5.000 kvadratmeter med 2 mm homogen vinyl av typen Tarkett Eminent. Det åpne rommet med mønstergulvet som man ser fra alle etasjer er på vel 350 kvadratmeter.

- Utfordringen med å legge alle mønstrene i atriumet er selve tilpassningen. De fleste ser det meste av helheten og det var viktig å unngå skjevheter - å komme riktig ut i forhold til hva arkitekt har tenkt og tegnet, forteller Arne Lorentzen i Teknisk Service i Tarkett.

Arkitekt har også tenkt helhet i fargevalget. Det er benyttet tre hovedfarger i bygget - Eminent 047 (gul-brun), 055 (blå) og 058 (grønn). Den blå er valgt som hovedfarge i atriumets mønstergulv, mens den grønne blant annet er benyttet som et 25 meter langt bølgemotiv. I tillegg er det benyttet fire mønsterfarger - sort, gul, terrakotta og mørk blå. Hele kolleksjonen egner seg for øvrig godt til mønsterlegging fordi den består av så klare farger.

Finn din nærmeste
Mest lest
Bedre hverdag med farger
Offentlig bygg

I Høddvollbarnehagen i Ulsteinvik har de erfart at farger gjør noe med oss. Der har fargene bidratt til mer ro, kreativitet og fantasifull lek i hverdagen.

Bjørg Owren  | 
Gjør gulvet tryggere
Offentlig bygg

De fleste skader i befolkningen skyldes fall, både hjemme og på institusjoner. Forebygges glatte gulv, blir også risikoen for alvorlige skader redusert.

Chera Westman  | 
Trondheim – Byen med en fargerik natur
Offentlig bygg

Vi kommer sjøveien til Trondheim og skal se på byens farger. Men fra den kanten forskanser byen seg bak en borg av gråsvarte hus-kolosser og tonnevis av strekkmetall i trapper og gangbroer...

Bjørg Owren  | 
Nå blir kontorene hjemmekoselige
Få det gjort

Ordet hjemmekoselig har nærmest vært et fy-ord for profesjonelle innredere fram til nå. Men nå er tabustempelet borte, og hjemlig hygge er en voksende trend i kontormarkedet.

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.