Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Mesanin på Sørumsand

Sørumsand videregående skole er blitt en storskole i kommunen med 600 elever.

cloud_download
fullscreen
 • En mesaninløsning, opprinnelig et italiensk uttrykk for en lav etasje bygget inn mellom to høyere etasjer i en bygning.

  Foto:

 • Sørumsand videregående skole.

  Foto:

 • Det er benyttet to farger av Forbo Marmoleum Real i nybygget - en grå nr. 3032 eller en sort nr. 2939 - enten alene eller i kombinasjon.

  Foto:

 • Foto:

 • Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse

Begrepene gymnas og yrkesskole er visket ut av det norsk skolesystem, de er alle videregående. Det nye er at de nå blir samlet på ett sted. På Sørumsand er det bygget et nytt flott bygg, mens det eksisterende er rehabilitert. Der kan man velge blant alle videregående linjer - fra økonomi- til kokkelinje.

Akershus fylkeskommune har vært egen byggherre på Sørumsand videregående, med Seby AS som entreprenør, en aktør innenfor Veidekke Entreprenør AS, som igjen er en del av Veidekke ASA, det ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap i Norge og det fjerde største i Norden med 7.000 ansatte.

Arkitekt på Sørumsand har vært Østgaard Arkitekter A/S på Lysaker, et firma etablert i 1956 med en lang rekke prestisjebygg på referanselisten. Firmaet er kjent for å ha utviklet en klar faglig plattform hvor arkitektur, design og interiør inngår som en del av en helhetlig profil. Det betyr at Østgaard blant annet utvikler møbler, lamper og utstillingskomponenter i forbindelse med arkitektoppdrag. Sørumsand videregående bærer alle preg av å være et helhetlig prosjekt.

Gulvprodusenten Forbo arbeider både mot arkitekt og byggherre og/eller entreprenør og underentreprenør. Underentreprenør i dette tilfellet, altså gulvlegger, har vært Kjærnsmo AS i Oslo.

Forbo er verdensleder på linoleum og i innredningsdiskusjonen om Sørumsand videregående ble linoleum foretrukket som hovedbelegg mye på grunn av miljø og inneklima. Men det er også benyttet vinyl i avdelinger hvor det har vært mest hensiktsmessig, i kokkeavdelingen for eksempel, blant annet på grunn av sluk, hulkil, etc.

Til sammen er det lagt 9.000 kvadratmeter av Forbos Marmoleum Real, en del av Forbos omfattende Marmoleum Global 1-kolleksjon, hvor man bare innenfor Real har tre sortiment å velge mellom - nøytral, naturlig og fargerik, men hvor man også finner andre kolleksjoner som Fresco, Dual, Walton og Vivace. På 8.000 av de 9.000 kvadratmeter er det lagt korkment som underlag på grunn av lydisolasjoneffekten.

I matavdelingerne er det benyttet 1.500 kvadratmeter vinyl av kvaliteten Forbo Sure Step, en vinyl med høy trinnsikkerhet for de offentlige miljø.

Se Fargemagasinet nr. 2/04

Oppdatert: 13.03.2015
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
interiorkupp annons
[Some text some message]