IFI logo
Se flere bilder
Mesanin på Sørumsand

Foto:

Mesanin på Sørumsand

Sørumsand videregående skole er blitt en storskole i kommunen med 600 elever.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begrepene gymnas og yrkesskole er visket ut av det norsk skolesystem, de er alle videregående. Det nye er at de nå blir samlet på ett sted. På Sørumsand er det bygget et nytt flott bygg, mens det eksisterende er rehabilitert. Der kan man velge blant alle videregående linjer - fra økonomi- til kokkelinje.

Akershus fylkeskommune har vært egen byggherre på Sørumsand videregående, med Seby AS som entreprenør, en aktør innenfor Veidekke Entreprenør AS, som igjen er en del av Veidekke ASA, det ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap i Norge og det fjerde største i Norden med 7.000 ansatte.

Arkitekt på Sørumsand har vært Østgaard Arkitekter A/S på Lysaker, et firma etablert i 1956 med en lang rekke prestisjebygg på referanselisten. Firmaet er kjent for å ha utviklet en klar faglig plattform hvor arkitektur, design og interiør inngår som en del av en helhetlig profil. Det betyr at Østgaard blant annet utvikler møbler, lamper og utstillingskomponenter i forbindelse med arkitektoppdrag. Sørumsand videregående bærer alle preg av å være et helhetlig prosjekt.

Gulvprodusenten Forbo arbeider både mot arkitekt og byggherre og/eller entreprenør og underentreprenør. Underentreprenør i dette tilfellet, altså gulvlegger, har vært Kjærnsmo AS i Oslo.

Forbo er verdensleder på linoleum og i innredningsdiskusjonen om Sørumsand videregående ble linoleum foretrukket som hovedbelegg mye på grunn av miljø og inneklima. Men det er også benyttet vinyl i avdelinger hvor det har vært mest hensiktsmessig, i kokkeavdelingen for eksempel, blant annet på grunn av sluk, hulkil, etc.

Til sammen er det lagt 9.000 kvadratmeter av Forbos Marmoleum Real, en del av Forbos omfattende Marmoleum Global 1-kolleksjon, hvor man bare innenfor Real har tre sortiment å velge mellom - nøytral, naturlig og fargerik, men hvor man også finner andre kolleksjoner som Fresco, Dual, Walton og Vivace. På 8.000 av de 9.000 kvadratmeter er det lagt korkment som underlag på grunn av lydisolasjoneffekten.

I matavdelingerne er det benyttet 1.500 kvadratmeter vinyl av kvaliteten Forbo Sure Step, en vinyl med høy trinnsikkerhet for de offentlige miljø.

Se Fargemagasinet nr. 2/04

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.