IFI logo
Se flere bilder
Blomstrende samarbeid

Foto: Golvabia

Blomstrende samarbeid

Designeren Lisa Bengtsson er kjent i Sverige og en rekke land for sine sjarmerende mønstre og design. Et unikt samarbeid med gulvleverandøren Golvabia, har nå resultert i en serie avpassede tepper.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langt inne i de mørke skogene i Småland i Sør-Sverige holder gulv- og flisleverandøren Golvabia til i det lille tettstedet Anderstorp. Ikke langt derfra vokste designeren Lisa Bengtsson opp. Hennes design og mønstre selges over hele landet via selskapet Studio Lisa Bengtsson, og i 16 andre land rundt kloden. Nå har de to begynt et blomstrende samarbeid.

Se flere bilder
Svevende skildpadder

Foto: Golvabia

SVEVENDE SKILPADDER: «Cloudy» er inspirert av designerens datter, som hun mener så ut som en liten skilpadde da hun ble født. Ved fødselen var datteren syk, og derfor svever skilpaddene i mønsteret blant skyene.

Tepper med personlighet

Lisa Bengtssons mønstre preges av både sjarm og personlighet, og brukes på tapeter, tekstil, serviser og posters. Nå kommer tre ulike design også som avpassede tepper.

– Det er så gøy å lage tepper, å se mønstrene krype ned fra veggene til gulvet. Det har jeg ønsket å gjøre lenge. Jeg etterstreber at mine design skal gi varme og lunhet. Å få lov til å arbeide med teppeekspertene hos Golvabia har gjort at teppene har fått akkurat den kvalitet og følelse som jeg ønsker å sette mine design på. Teppene har et fantastisk skinn, er myke og levende. Den setter virkelig prikken over i-en, sier Lisa Bengtssson.

Se flere bilder
Overraskende

Foto: Golvabia

OVERRASKENDE: – Jeg liker at det finnes noe smått som overrasker, derfor er det en liten flue med i designet «Boudoir», sier Lisa Bengtsson som har laget en serie tepper sammen med Golvabia.

Se flere bilder
Tiger i sprang

Foto: Golvabia

TIGER I SPRANG: I designet «Poppy» er en tiger avbildet midt i et sprang, og kombinert med vallmueblomster. Fargene er grønn, med innslag av oransje og sort.

Flora og fauna

De tre designene «Poppy» som avbilder en tiger midt i et sprang, «Cloudy» med et stort skilpaddemotiv, og den blomstrete «Boudoir» lages i to ulike størrelser – 200 centimeter x 300 centimeter og 300 centimeter x 400 centimeter. Designene kommer i ulike farger og teppene i en fin viskosekvalitet, som gjør at det kan brukes både i private hjem og i offentlig miljø. Designet «Boudoir» har for anledningen fått nye farger i grønt, rosa, grått i tillegg til den klassiske multifargede.

Se flere bilder
Filtbakside

Foto: Studio Lisa Bengtsson/Golvabia

FILTBAKSIDE: Teppene er totalt 7 millimeter tykke og baksiden er kledd med en filt som gir god komfort og luksuriøs følelse mot bare bein. Et kantbånd langs teppekanten rammer inn teppet og gjør at den holder i mange år.

Se flere bilder
Fruktfat

Foto: Golvabia

FRUKTFAT: Mønsteret «Boudior» er inspirert av gamle malerier av stilleben av boller med frukt. Lisa Bengtssons design inneholder ofte et litt overraskende element, og i dette design er det tegnet inn en flue.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.