Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Blomstrende samarbeid

  Golvabia
Designeren Lisa Bengtsson er kjent i Sverige og en rekke land for sine sjarmerende mønstre og design. Et unikt samarbeid med gulvleverandøren Golvabia, har nå resultert i en serie avpassede tepper.

Langt inne i de mørke skogene i Småland i Sør-Sverige holder gulv- og flisleverandøren Golvabia til i det lille tettstedet Anderstorp. Ikke langt derfra vokste designeren Lisa Bengtsson opp. Hennes design og mønstre selges over hele landet via selskapet Studio Lisa Bengtsson, og i 16 andre land rundt kloden. Nå har de to begynt et blomstrende samarbeid.

Svevende skildpadder
SVEVENDE SKILPADDER: «Cloudy» er inspirert av designerens datter, som hun mener så ut som en liten skilpadde da hun ble født. Ved fødselen var datteren syk, og derfor svever skilpaddene i mønsteret blant skyene. Golvabia

Tepper med personlighet

Overraskende
OVERRASKENDE: – Jeg liker at det finnes noe smått som overrasker, derfor er det en liten flue med i designet «Boudoir», sier Lisa Bengtsson som har laget en serie tepper sammen med Golvabia. Golvabia

Lisa Bengtssons mønstre preges av både sjarm og personlighet, og brukes på tapeter, tekstil, serviser og posters. Nå kommer tre ulike design også som avpassede tepper.

– Det er så gøy å lage tepper, å se mønstrene krype ned fra veggene til gulvet. Det har jeg ønsket å gjøre lenge. Jeg etterstreber at mine design skal gi varme og lunhet. Å få lov til å arbeide med teppeekspertene hos Golvabia har gjort at teppene har fått akkurat den kvalitet og følelse som jeg ønsker å sette mine design på. Teppene har et fantastisk skinn, er myke og levende. Den setter virkelig prikken over i-en, sier Lisa Bengtssson.

Flora og fauna

Filtbakside
FILTBAKSIDE: Teppene er totalt 7 millimeter tykke og baksiden er kledd med en filt som gir god komfort og luksuriøs følelse mot bare bein. Et kantbånd langs teppekanten rammer inn teppet og gjør at den holder i mange år. Studio Lisa Bengtsson/Golvabia

De tre designene «Poppy» som avbilder en tiger midt i et sprang, «Cloudy» med et stort skilpaddemotiv, og den blomstrete «Boudoir» lages i to ulike størrelser – 200 centimeter x 300 centimeter og 300 centimeter x 400 centimeter. Designene kommer i ulike farger og teppene i en fin viskosekvalitet, som gjør at det kan brukes både i private hjem og i offentlig miljø. Designet «Boudoir» har for anledningen fått nye farger i grønt, rosa, grått i tillegg til den klassiske multifargede.

Fruktfat
FRUKTFAT: Mønsteret «Boudior» er inspirert av gamle malerier av stilleben av boller med frukt. Lisa Bengtssons design inneholder ofte et litt overraskende element, og i dette design er det tegnet inn en flue. Golvabia
Les også Mange veier til tredrøm på gulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: