IFI logo
Se flere bilder
Vinn vinn med vinyl

Foto: Produsentene/ifi.no

Vinn vinn med vinyl

Vurder vinyl om du vil ha et spennende gulv som er slitesterkt og lett å legge! Nye varianter og leggemetoder gjør oppussingsjobben enkel og resultatet flott.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange forbinder kanskje vinyl med store, tunge ruller og offentlige bygg, men det var før det. I dag finnes det utallige varianter - pene, tøffe, moderne og nøytrale gulv som passer de fleste. Fordelene er mange; vinyl er slitesterkt, finnes i mange prisklasser, har gode garantier og finnes i varianter som passer alle slags rom. Og sist, men ikke minst - dagens gulv er mer miljøvennlige enn tidligere og kan legges av både deg og meg.

Gulv på boks

Floor-in- a-box er et helt nytt konsept fra Tarkett som kan friste oss uten de største armmusklene! Det selvklebende vinylgulvet leveres i praktiske, små bokser med håndtak, noe som gjør det enkelt å håndtere, transportere og legge gulvet.  Lengdene skjærer du selv til med kniv eller saks, og skjæreanvisning følger med boksen. Hver boks måler bare 20x20x22 cm og veier bare 3,5 kg - med andre ord lett å ta med seg og pakke i bilen. Totalt finnes det to kvadratmeter gulv i hver boks, noe som betyr at fem bokser ofte er nok for et rom i normal størrelse.    

Selve gulvet er 2,6 mm tykt og finnes i 10 forskjellige mønstre og fargekombinasjoner.

Klikk det på plass

Ett klikk og ett til. En stund etter har du et vakkert og moderne gulv. Gulvsystemet Expona fra Polyflor er basert på et patentert klikksystem, er lett å legge og er helt limfritt. Man klikker de rektangulere vinylflisene lett på plass. Altså slipper man søl og mye rot.

Vinylgulvet finnes i en rekke lekre overflater som imiterer så vel ulike tresorter, rullestein og flis som metalliske mønster. På undersiden finnes et tynt korklag som både isolerer og virker lyddempende. Gulvet finnes i pakker som er greie å få med seg hjem. Klikk det på plass, og vips så har du et nytt og flott vinylgulv.

Design for både to- og firbeinte

Et annet enkelt klikksystem er DESIGNline® Connect fra INTAG. Forbrukerne kan velge mellom et stort utvalg av vinylgulv i meget detaljerte og fine design. Gulvene kan legges så lett som bare det ved hjelp av et klikksystem som heter "Connect". Gulvet kan brukes med én gang det er lagt, og ønsker du å flytte det med deg eller bytte til en annet design, er det lett å ta det opp.

Gulvene har en lett elastisk overflate som gjør dem myke og behagelige å gå på og reduserer trinnlyd. Den lett strukturerte overflaten gjør at de godt kan brukes der det er hund og katt også.

Selvklebende og resirkulerbart

Selvklebende vinylfliser fra Gerflor er et annet lettvint alternativ. Kolleksjonen Character har fransk opphav og finnes i mange spennende overflater og farger.

Gulvet er også miljøvennlig fordi det er 100 prosent resirkulerbart. De franske vinylflisene er svært slitesterke, motstandsdyktig mot striper og flekker og gode å gå på. Gulvet er lett å få med seg i bilen og lett å legge.  Med disse flisefine-sakene slipper du tunge løft, lim eller rot! 

Fakta vinyl

Vinylgulv er så mangfoldige og lettstelte at de passer i mange av husets rom. Vinyl er et plastmateriale, PVC, som produseres i alle mulige mønstre og farger. Salt utgjør nesten 60 prosent av materialet, i tillegg til fyllmidlene mineraler, mykgjører og pigment.

Velger du vinyl får, du et gulv som tåler mye slitasje og er lett å rengjøre.

Du får vinylgulv i mange kvaliteter på rull, i staver eller fliser Mange kvaliteter er behagelige å gå på. Vinyl kan imitere både tre, stein og fliser, og stadig oftere kommer det overflater som ikke spiller på noe annet enn materialets muligheter: du får belegg med striper, ruter og bobler. Noen overflater er glatte, noen matte, noen har tydelige mønstre.

Vinylbeleggene deles inn i ulike hovedkategorier, hvor grensene ikke alltid er helt skarpe: "Putevinyl" (cushion vinyl), homogen vinyl, heterogen designvinyl og baderomsvinyl. Spør i butikken om du lurer på hva som passer dine behov.

Mer informasjon

www.gerflor.no

www.intag.no

www.polyflor.no

www.tarkett.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.