IFI logo
Se flere bilder
Vi tar en Hushovd!

Foto: Produsentene

Vi tar en Hushovd!

Thor Hushovd tok den gule ledertrøyen i Tour de France på søndag. Det ble fulgt opp med en sykkel stylet med gul tape på styret og gule detaljer på rammen. La deg inspirere av våre gule fargeklatter!

Cecilie Bjørnerud Knap

Cecilie Bjørnerud Knap
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gul er vår mest lysintense farge og forbindes med solen og ilden. Fargen er mørkets motpol og kan gi en oppløftet, munter, mildt stimulerende virkning. For maleren van Gogh var gult selve psykens materialisering, overført til kaféinteriører, kornåkere og solsikker i hans malerier.

Solens farge

Ifølge Mette L'orange, sivilarkitekt og forfatter av boken Farger i arkitekturen, er gult språklig sett relatert til verbet "å skinne", og i arkitekturen opptrer gulfargen ofte som stedfortreder for gull. I de gamle kulturene i Østen sparte de imidlertid ikke på det edle metallet i sine bygningsutsmykninger. Der er solens farge hellig, og uttrykkes i de mange katedraler, kirkebygg og moskeer som forgylte interiører, himlinger og kupler. Som livets symbol i det gamle China, var det imidlertid bare keiseren som kunne anvende fargen i sin arkitektur.

I moderne tid blir gult ofte benyttet på hus, postkasser, sykler eller andre detaljer. Fargen er munter og gir energi. Alle har godt av et gult innslag i hverdagen. God sommer!

Mer informasjon

www.nordsjo.no

www.scanox.no

www.beckers.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.