Kategorier

Meny

Konto

Vi tar en Hushovd!

Thor Hushovd tok den gule ledertrøyen i Tour de France på søndag. Det ble fulgt opp med en sykkel stylet med gul tape på styret og gule detaljer på rammen. La deg inspirere av våre gule fargeklatter!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vi tar en Hushovd!

Foto: Produsentene

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gul er vår mest lysintense farge og forbindes med solen og ilden. Fargen er mørkets motpol og kan gi en oppløftet, munter, mildt stimulerende virkning. For maleren van Gogh var gult selve psykens materialisering, overført til kaféinteriører, kornåkere og solsikker i hans malerier.

Solens farge

Ifølge Mette L'orange, sivilarkitekt og forfatter av boken Farger i arkitekturen, er gult språklig sett relatert til verbet "å skinne", og i arkitekturen opptrer gulfargen ofte som stedfortreder for gull. I de gamle kulturene i Østen sparte de imidlertid ikke på det edle metallet i sine bygningsutsmykninger. Der er solens farge hellig, og uttrykkes i de mange katedraler, kirkebygg og moskeer som forgylte interiører, himlinger og kupler. Som livets symbol i det gamle China, var det imidlertid bare keiseren som kunne anvende fargen i sin arkitektur.

I moderne tid blir gult ofte benyttet på hus, postkasser, sykler eller andre detaljer. Fargen er munter og gir energi. Alle har godt av et gult innslag i hverdagen. God sommer!

Mer informasjon

www.nordsjo.no

www.scanox.no

www.beckers.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]