Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Vi tar en Hushovd!

Thor Hushovd tok den gule ledertrøyen i Tour de France på søndag. Det ble fulgt opp med en sykkel stylet med gul tape på styret og gule detaljer på rammen. La deg inspirere av våre gule fargeklatter!

 • På en gulmalt benken på stranda.. Utemøbler som er litt utgått på dato, får nytt liv med noen strøk med maling. Denne er malt med maling fra Nordsjö.

  Foto:

 • Den gamle kompostbøtten fra IKEA ble kul med gul Quick Emaljelakk fra Scanox.

  Foto:

 • Man kan ikke annet enn å bli i godt humør om morgenen når man kommer inn i dette kjøkkenet fra Beckers!

  Foto:

 • Vil du gjøre noe virkningsfullt med interiøret? Start med veggen! Mal en gul vegg og rommet fylles med energi. Denne veggen er fra Nordsjö.

  Foto:

 • Hagearbeidet blir litt lystigere med gult redskap. Både lakk og maling kan brukes til dette formålet. Her er det brukt produkter fra Nordsjö.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Gul er vår mest lysintense farge og forbindes med solen og ilden. Fargen er mørkets motpol og kan gi en oppløftet, munter, mildt stimulerende virkning. For maleren van Gogh var gult selve psykens materialisering, overført til kaféinteriører, kornåkere og solsikker i hans malerier.

Solens farge

Ifølge Mette L'orange, sivilarkitekt og forfatter av boken Farger i arkitekturen, er gult språklig sett relatert til verbet "å skinne", og i arkitekturen opptrer gulfargen ofte som stedfortreder for gull. I de gamle kulturene i Østen sparte de imidlertid ikke på det edle metallet i sine bygningsutsmykninger. Der er solens farge hellig, og uttrykkes i de mange katedraler, kirkebygg og moskeer som forgylte interiører, himlinger og kupler. Som livets symbol i det gamle China, var det imidlertid bare keiseren som kunne anvende fargen i sin arkitektur.

I moderne tid blir gult ofte benyttet på hus, postkasser, sykler eller andre detaljer. Fargen er munter og gir energi. Alle har godt av et gult innslag i hverdagen. God sommer!

Oppdatert: 06.02.2017  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]