Kategorier

Meny

Konto

Fra traus til trendy med spraylakk

En blå, rosemalt lysestake fant vi til ti kroner på et loppemarked. Etter litt vask og spraymaling fremstår den nå som trendy, blank sort.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fra traus til trendy med spraylakk

Foto: Chera Westman/ifi.no og Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brukte møbler og ting som én ikke lenger har behov for, kan vise seg å være riktige fynd for noen andre! Men noe er slitt, har feil farge eller passer ikke helt inn i som det er. Spraymaling er en meget enkel måte å gjøre store forandringer.

Rosemalt

Denne blå rosemalte lysestaken har pene former og bra størrelse, men rosemalinger er ikke tingen for oss. Vi valgte derfor å male den blankt sort. Enkleste måten å gjøre det er ved å bruke spraylakk. Spraylakk finnes i mange forskjellige farger og både som matt og blank.

Du må gjøre den samme jobben med forarbeid som ved vanlige malingteknikker, men spraymaling tørker raskere, gir en fin finish uten penselstrøk, og det trengs svært lite utstyr!

Dele på Pinterest Rosemalt

Forarbeid viktig

Det er viktig er å rengjøre grundig før du setter i gang, bruk malervask, husvask, eller rødsprit, se spesielt til å få fjernet all gammel stearin. Slip og sparkle over ujevnheter og matt ned gammel maling.

Dele på Pinterest Forarbeid viktig

Bruk flytteeske

Når du bruker spraymaling der det en god anbefaling å holde til i en stor pappeske i et uømfintlig rom med god ventilasjon. Temperaturen skal ikke være for lav - over +10 er å anbefale. Rist sprayboksen kraftig i to minutter før du begynner, og øv deg gjerne på noe annet før du sprayer objektet.

Dele på Pinterest Bruk flytteeske

Flere tynne sjikt

Spraymaling tørker raskt, og det er viktig å heller påføre flere tynne og jevne sjikt enn to tykke. Ved for fyldig påføring vil malingen sige.  Spray i horisontal retning først, vent fem minutter og påfør nok et tynt sjikt i vertikal retning. Gjenta til ønsket effekt. 

Hold boksen mest mulig loddrett ved sprøyting og hold en avstand av 30-40 cm til objektet for å unngå spraytåke.

Dele på Pinterest Flere tynne sjikt

Holder lenge

Etter bruk snus boksen på hodet og ventilen tømmes ved å spraye noen sekunder til det bare kommer drivgass. Siden kan malingen oppbevares lenge uten at den forringes, sprayboksen tåler til og med frost.

Dele på Pinterest Holder lenge

Se mer

Quick spraylakk

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]