Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tekstiler som tåler vær og vind

Er du lei av falmede og fuktige puter utendørs? Invester i tekstiler som beskytter mot alle typer værforhold eller impregner de uteputene du allerede har.

 • Værbestandige tekstiler i pastellfarger fra den nye utendørskolleksjonen til Green Apple.

  Foto:

 • Stripete tekstiler i blått som tåler sol og regn egner seg godt også til utemøbler for hytter ved kysten i Norge (Green Apple).

  Foto:

 • Disse tekstilene fra Green Apple har fem års garanti mot falming og egner seg godt som trekk til solsengen.

  Foto:

 • Den nye kolleksjonen med utendørstekstiler fra Green Apple er like fin inne som ute.

  Foto:

 • Sofa trukket med tekstiler fra Green Apples nye utendørskolleksjon. Putene har et pent ytre som i tillegg beskytter godt mot sol og regn.

  Foto:

 • Grått er hot. Utendørstekstilene fra Green Apple holder seg pene også i et norsk klima med mye nedbør.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Selv om du er flink til å ta inn uteputene om natta, vil tekstiler som brukes utendørs fort bli både falmet av sola og ødelagt av uforutsigbare regnbyger. Skjemmende flekker fra grønske, saft og is er heller ikke like lett å få fjernet. Det er derfor en stor fordel å investere i tekstiler som er produsert for å tåle norske værforhold eller impregnere tekstiler du allerede benytter utendørs. Innetekstiler kan også brukes utendørs dersom de sprayes med tekstilimpregnering. De aller fleste stoffer tåler behandlingen, men skjøre tekstiler som silke og enkelte typer viskose bør man holde sprayflasken unna. For å være sikker på at tekstilet tåler behandlingen, kan det være lurt å teste ut på et lite synlig sted først.

Enkelt å impregnere

Impregnering er ikke vanskelig eller tidkrevende, det er bare å spraye impregneringen rett på tekstilene etter produsentens anvisninger. Tekstilimpregnering fås kjøpt hos byggvarehus og fargehandlere.

Nye uteputer

Er putene nye og rene, er en dusj fra en sprayflaske med impregnering nok. Fordel jevnt over tekstilet. En liten dråpetest med vann på overflaten vil avgjøre om du har påført nok. Vannet skal perle seg, og trekker vannet inn i tekstilet, bør du spraye på litt mer. Produktet Imprenex Express fra Herdins egner seg godt til puter og andre små tekstiler. Til større tekstiler, som parasoller og markiser, kan du bruke Imprenex Outdoor fra samme produsent.

Rens gamle puter

Påføres impregnering på et skittent tekstil, vil produktet ikke trekke inn i stoffet, og effekten vil bli redusert. Er putene skitne, bør de derfor renses før de impregneres. Renseproduktet Imprenex Cleaner fra Herdins løser opp smuss på tekstiler som puter, markiser og parasoller. Spray på, børst og gni lett, og skyll til slutt med vann.

Gjenta ved behov

Som ved impregnering av sko og støvler, bør også impregnering av uteputene gjentas ved behov. Så snart du merker at smuss trekker inn i stoffet, er det på tide med en ny dusj, men én gang i løpet av sesongen bør være et minimum.

Tekstiler beregnet på utendørsbruk

Det finnes mange tekstiler i ulike kvaliteter som er laget spesielt for utendørsbruk og som ikke har samme behov for manuell impregnering. Disse tekstilene er svært slitesterke og væske som kaffe, saft og regnvann, perler seg bare på overflaten og kan tørkes bort. En av de som nå satser på salg av utendørstekstiler er Green Apple. Tekstil- og tapetleverandøren har fått agentur på UV-pro outdoor fabrics som fører flotte tekstiler som holder seg pene til tross utfordringer med sol, UV-stråler, vind og regn. Tekstilene leveres med fem års garanti mot falming, så du er sikret pene tekstiler i mange år.

Oppdatert: 15.12.2014  

Mer informasjon

herdins.no

greenapple.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]