IFI logo
Se flere bilder
Unngå fargesjokk, lag oppstrøksprøver!

Foto: ifi.no

Unngå fargesjokk, lag oppstrøksprøver!

God planlegging er stikkordet. Men hva om malingen er kommet opp på veggen allerede, og vi gisper - det var ikke den fargen jeg ville ha!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er en veldig vanlig feil. Vi ser på en bitteliten fargeprøve som virker ganske forsiktig i butikken. Når den kommer opp på en hel vegg får vi "bakoversveis". Den virker plutselig kjempekraftig og helt annerledes enn i butikken. Her gir interiørarkitekt MNIL Merete Beyer gode råd.

Føre var

Alle farger forsterker seg når de kommer på store flater. Dessuten er lyssettingen helt avgjørende for fargeopplevelsen. Når fargefadesen er et faktum bør vi gjøre jobben på nytt. Noen fortsetter å male og tenker at de blir vant til fargen. Da er det bedre å ta oppgjør med fadesen. Lag prøver på forhånd.

Kjøp prøvebokser eller ½-litere med maling og lag store prøveoppstrøk på en løs plate eller papir. Vurder fargen i det rommet og lyset den skal brukes i. Forskjellen på fargen på dag og kveld slår veldig tydelig ut, for eksempel på blått. Mange forretninger har større fargeprøver. Spør der du handler maling.

Dersom man ønsker en kraftig farge på en stor flate i rommet kan dette gjøres ved å velge en hel vegg uten oppdeling (vinduer/dører). De andre veggene kan males i en dusere eller nøytral fargetone. Den fargede veggen blir hovedelement og blikkfang i rommet.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.