Kategorier

Meny

Konto

Tryll med trappen

En gammel og sliten furutrapp trenger ikke byttes ut for å få forandring. Ved hjelp av trinnplater kan den bli som en ny trapp av eik, valnøtt, lønn eller skifer.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tryll med trappen

Foto: Duri Fagprofil Samarbeidspartner

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å bytte ut hele trappen kan fort bli en kostbar affære, og er heller ikke nødvendig om man ønsker en trapp som matcher et nytt gulv. Trinnplater i ønskelig materiale kan langt enklere limes på de gamle trinnene for et nytt utseende.

- Det er et gammelt prinsipp, men allikevel en ny måte å renovere trappen på. Stadig flere velger nye trinnplater fordi det er så enkelt og kostnadsbesparende. Dette har nok kommet for å bli, sier Tormod Freidher hos Fagprofil.

Trinnplatene finnes i både massivt tre og med fineroppbygning i flere treslag, samt i komposittmaterialer som ser ut som skifer. Opptrinnsplater, bakkantlist og rekkverksdetaljer er også tilgjengelig. Platene kan brukes på alle typer trapper av tre eller belegg, så lenge belegget sitter godt fast. Er det mykt teppe i trappen, bør dette fjernes. Hardt teppe med kort luv kan brukes som underlag forutsatt at det sitter godt fast.

Slik gjør du det

Rens og mattslipp rekkverk og vanger før du påfører kvistlakk, heftgrunn og maling. Store hakk kan utbedres med sparkel beregnet på treverk før du maler. Bruk gjerne vanntynnbare produkter.

Sjekk at trinnene er noenlunde plane. Rens dem grundig for å sørge for at støv og smuss ikke ødelegger heften til limet.

Mål hvert trinn av den gamle trappen med medfølgende mal eller en måleskinne som gir helt nøyaktige mål. Tilpass trinnplatene etter målet fra det gamle trinnet, og lim dem fast.

Kanter mot vanger kan om nødvendig fuges med samme lim. Limet leveres i farger som passer trinplaten. Trinnplater er grunnoljet fra fabrikk, men produsenten anbefaler at trappen oljes også etter montering for ekstra slitestyrke.

Dele på Pinterest Slik gjør du det

Mer informasjon

www.fagprofil.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]