Kategorier

Meny

Konto

Tryll med tapet

Tapet er så mye mer enn farge og mønster, og kan virke som et reneste hokus-pokus som forandrer et rom totalt når det kommer opp på veggen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tryll med tapet

Foto: Jan Larsen, Bjørg Owren/ifi.no

Tro det eller ei, men en trang, lang og smal gang kan gjøres bredere og høyere med et mønstret tapet.

Da soverommene på Kjærnes gård ble pusset opp i fine grønnyanser, sto gangen utenfor igjen som en karakterløs «lang tarm».

Veggene var hvitmalte og grei nok, men i stedet for å binde de grønne rommene sammen og skape en fin helhet, så korridoren ut som et gjenglemt område. Eierne vegret seg for å gi veggene farge av frykt for at det ville bli for mørkt og trangt.

Dele på Pinterest Før oppussingen var rommet bare en lys lang gang man måtte gå gjennom for å komme til soverommene.

Før oppussingen var rommet bare en lys lang gang man måtte gå gjennom for å komme til soverommene.

Blir det ikke masete?

Hva med å forsøke et tapet som tar opp fargene fra rommene, forslo interiørkonsulenten.

– Men blir ikke det for masete og får veggen til å komme mer mot oss, undret Per og Berit Kjærnes. De lot likevel tvilen fare og etter å ha vurdert flere alternativer, noen helt lyse og andre mer mønstret, gikk de for et tapet med tydelig stråmønster.

De stolte på ekspertforsikringer om at dette ville bli bra, men likevel ble effekten av mønsteret overraskende positiv. 

–Det virker jo som veggen forsvinner ut bak stråene og mønsteret gjør gangen større, var dommen etter at tapetet var på plass. 

Dele på Pinterest Tapetet med grønt stråmønster tryllet vekk følelsen av lang smal korridor og gjorde den om til en hyggelig gang som fører inn til soverom i ulike grønne nyanser.

Tapetet med grønt stråmønster tryllet vekk følelsen av lang smal korridor og gjorde den om til en hyggelig gang som fører inn til soverom i ulike grønne nyanser.

Virker kortere

Gro Welle-Watne fra Tapethuset som leverte tapetet, forklarer at det stående mønsteret gjør at rommet oppleves mer åpent og det får også den lange korridoren til å virke kortere.

– Et liggende mønster hadde gjort rommet lenger, forklarer hun.

Dele på Pinterest Gro Welle-Watne fra Tapethuset stilte med flere forslag og både blomster og helt nøytrale ble vurdert.

Gro Welle-Watne fra Tapethuset stilte med flere forslag og både blomster og helt nøytrale ble vurdert.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]