Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tre om gull

Hva synes ekspertene om at de gylne metallene er på moten igjen? Og hvor kan du tilføre interiøret noe gyllent for riktig «2014-look»? Her er tipsene!

 • Signe Schineller er interiørstylist og inspirator. Hun blogger under navnet Re:signert.

  Foto:

 • Interiørjournalist Grethe Sanner i Allers, hilser nye trender velkommen.

  Foto:

 • Eksponeringsdesigner i Bohus, Marianne Stensrud tror mange må jobbe litt for å få en helhet sammen med gull og andre metaller.

  Foto:

 • Bohus viser hvordan gull kan brukes med moderasjon og på mørk bakgrunn. Metaller kan mikses og matches.

  Foto:

 • Forsiktig bruk av gull i kombinasjon med bronse og sølv blir flott! Bildet er fra Bohus.

  Foto:

 • Hotellet The Thief har satt gull på kartet.

  Foto:

Annonse
Annonse

Metall er en stemningsskaper som stadig flere får øynene opp for. Det har vært tilbakevendende i folks hverdag siden tidenes morgen - for å utstråle rikdom og eksklusivitet.

Nå er vi der igjen. Det nye nå er at vi kan mikse ulike metaller til en stilfull «look». Men hva synes de som daglig jobber med interiør og trender om de gylne metallene - og da spesielt med tanke på gull?

 

Luksus og glød

Signe Schineller er stylist, inspirator og en aktiv blogger.

Signe Schineller er stylist, inspirator og en aktiv blogger.

– Jeg elsker det gylne, det gir mange deilige assosiasjoner! sier Signe Schineller, stylist, inspirator og blogger.

Hun synes at gull er varmere enn sølv, og ikke så stramt eller sterilt.

– Det er som den brune tonen på barken og veden. Bare se for deg en åker full av vakre strå som strekker seg mot himmelen. Det er soloppgangen og honning! Det gylne har glød! Gull er flott i kombinasjon med det meste av farger spesielt sammen med lilla, mørkeblått, brunt eller rødt. Og knallfint til dyreprint/ leo mønster. Det er sånn passe «posh»! sier hun.

Også Grethe Sannes, interiørjournalist i Allers lar seg begeistre over alt nytt og hilser nye trender velkommen.

– For en som jobber i kulørt ukepresse er trender både inspirerende og morsomt, og naturligvis et viktig og nyttig arbeidsredskap. Gylne materialer har vært fraværende lenge, kanskje derfor er det ekstra deilig med noe som gir en følelse av «glam» og litt luksus, sier hun.

For eksponeringsdesigner i Bohus, Marianne Stensrud, finnes det ingen tvil om at mange nå er klare for varme metaller.

– Under et trendforedrag for kort tid siden viste vi fram noen puter i gull og kobber. Etterpå ble butikken tømt for de skinnende putene, utbryter hun.

Passer mot mørk bakgrunn

For å gi ditt eget hjem et innslag av denne skinnende trenden, er det flere tilnærminger som kan gjøres.

– Vi har fått inn en del varer jeg tester ut i ulike settinger. Der ser jeg at gylne og blanke innslag fungerer fint både i litt pyntede eksklusive interiør med mørk bakgrunn, og i den mer nordiske stilen som vi tror kommer mer og mer nå. Bronse og gull går også fint mot 60-talls teak, sier Stensrud.

Hun sier at metaller også er fint til varme trefarger.

– Og det er kult til sennepsgult. Men da må det kombineres med litt gylne toner. Jeg tror mange må jobbe litt for å få en helhet, for det er ikke bare å putte gylne metaller inn i de hvitaktige miljøene som mange har. Selv har jeg opplevd at en flott kobbervase trengte litt følge for å fungere hjemme. Løsningen ble å kjøpe inn noen lysestaker ved siden av og sette det sammen som et stilleben, forteller hun.

Brukes moderat

Stylist Signe Schineller mener at gullmaling må brukes moderat. Gjerne på former, figurer og interiørdetaljer.

– Det kan også fint brukes på speil, fat, bestikk, og puter. Kanskje også på en sofa eller ved å velge noen myke veluraktige gardiner? Puter og interiør ellers må være i kontrast til gullfargen. Blankt metall på for store flater eller møbler kan være overveldende og litt «too much». Det blir som en diamant, er den for diger er den heller ikke så fin eller estetisk.

Også Sannes mener at gull kan bli for mye i store mengder.

– Overdreven bruk av gull kan fort slå feil ut, det holder med en liten «touch». Men da kan det til gjengjeld være utrolig raffinert. I stedet for å kjøpe nytt, er maling et flott alternativ. Alt kan i utgangspunktet males, foruten speil, kan du for eksempel male en lampefot eller en fondvegg, tipser hun.

Også på tapetfronten finnes mye gyllent.

– Og innen tekstiler naturligvis. Ta en pute i gull dekorert med gylne paljetter, så vips har du den lille prikken, sier Sannes.

 

 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]