IFI logo
Se flere bilder
Tre grunner til å velge spilepanel

Foto: Duri

Tre grunner til å velge spilepanel

I Norge har tre alltid vært en viktig del av kulturen, og denne forbindelsen gjenspeiles i nordmenns kjærlighet for treinnredning. Spilepanel har blitt populære valg for å dekorere norske hjem. De fungerer ikke bare som rammer, men skaper også subtile skillelinjer og en naturlig atmosfære.

Iver Valkvæ

Iver Valkvæ
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

– Spiler og spilepanel blir ofte brukt selektivt på vegger i et rom, ikke nødvendigvis over hele flater. Mange velger å bruke de for å ramme inn eller markere et spesifikt område. Tre, som er et innbydende materiale, skaper en varm og trygg atmosfære, påpeker Charlotte Holberg Sveinsen, fargesjef og kreativ leder hos IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør.

– I dagens trendfokuserte samfunn, der helse og velvære står sentralt, kommer spilepanel også til sin rett. Ikke bare gir de en behagelig estetikk, men spilepaneler med akustikkdempende bakside reduserer også  romklang. Det finnes mange måter du kan bruke spilepaneler på, på alt fra tak til vegger, legger hun til.

Her er tre grunner til hvorfor du bør vurdere spilepanel hjemme.

Raskt og effektivt

Å dekorere et rom med spilepanel trenger ikke være en komplisert oppgave. Hos Deco Systems tilbys spilepaneler i kunstmateriale med et naturlig utseende, og de er både raske og enkle å montere. Spilepanelene kan enkelt limes direkte på veggen, og på kort tid kan du transformere rommet og gi det et estetisk løft.

– Det finnes mange kreative måter å bruke spilepanel på. Du kan lage en ramme som gjæres og for eksempel ha TV-en i midten. Spilepanelene kan også dekorativt brukes som en sengegavl, disse kan du også la gå videre ut i taket over sengen. Med våre spilepaneler kan du enkelt sette opp endeavslutningslister på både høyre og venstre side om du ønsker å avslutte midt på veggen, sier Morten Torp Karlsen hos Deco Systems.

Se flere bilder
Morten Torp Karlsen, Deco Systems

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

RASKT OG EFFEKTIVT: Spilepanel fra Deco Systems kan limes rett på veggen. Panelet er enkelt å kappe, og er laget av kunstmateriale med et naturlig treutseende.

Materialet i Deco Systems sine spilepaneler tåler fukt og sveller ikke i kontakt med vann. Dette gjør at de kan brukes på bad og kjøkken. Det er med andre ord bare fantasien som setter grenser.        

Se flere bilder
Spilepanel fra Deco Systems

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

MANGE MULIGHETER: Det finnes mange spennende måter å implementere spilepanel i hjemmet. De kan brukes til å lage en sengegavl, eller du kan lage en ramme bak TV-en.

Bedre akustikk

Spiler og spilepanel kan ikke bare tilføre et rom et spennende og unikt utseende, men de kan også forbedre akustikken betydelig hvis de har en akustikkdempende bakside. Den akustikkdempende baksiden fungerer som en lydabsorberende overflate, som bidrar til effektiv støydemping og skaper et mer behagelig lydmiljø. Dermed får ikke rommet bare et visuelt løft, men det gir også en funksjonell fordel ved å redusere støy, og skaper et mer behagelig oppholdssted.        

Se flere bilder
Spilepanel i taket på våtrom.

Foto: Duri

SPILEPANEL I TAKET: Spilepanel i taket kan gi et spennende utrykk til et rom. Du kan også få spilepanel om er egnet for våtrom slik de kan brukes på badet.

Få naturen inn

Som tidligere nevnt, har nordmenn et dypt forankret forhold til naturen, og dette reflekteres ofte i ønsket om å inkludere naturelementer i hjemmet. I Norge har bruken av tre og tredekor en lang tradisjon, takket være materialets pålitelighet og estetiske appell. Vi verdsetter den naturlige og varme atmosfæren som tre gir, og dets unike evne til å tilføre hjemmet en koselig følelse. Med egenskaper som gir rommet en karakteristisk og behagelig atmosfære, har tre blitt en verdsatt del av norske hjem, og dette nære forholdet til materialet fortsetter å være en viktig del av vår kulturelle arv.        

Se flere bilder
Spiletapet.

Foto: Fantasi Interiør

SPILETAPET: Om du synes det er litt vanskelig å montere spilepanel, kan du få tapet som ser ut som spiler. Spiletapetet gir en ekstra dimensjon til rommet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.