IFI logo
Se flere bilder
Tid og penger spart med interiørhjelp

Foto: Produsentene, Espen Grønli, Frode Larsen, Jan Larsen, /ifi.no

Tid og penger spart med interiørhjelp

Hvor mye bortkastet tid og penger går det i jakten på å finne riktig farger og materialer - og ikke minst riktig pris? Det er ikke alltid den fargen som en liker best, som er den fargen som passer best på veggen.

Gitte Granstrøm

Gitte Granstrøm
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Råd og veiledning om oppussing kan spare en masse tid, frustrasjon og i enkelte tilfeller, tusenvis av kroner. Interiørtjenester er ofte noe en må betale for, men det er mulig å få gratis interiørhjelp - og få vite hva de ulike tingene koster før en setter i gang.

Oppdatert på utvalg og pris

- Vi som jobber i butikk daglig, er hele tiden informert om hva som er i markedet. Vi gir ikke veiledning innen møblering, men holder oss til gulv, vegger, tak, tekstiler og solavskjerming, sier Cathrine Lende Storesund som er interiørkonsulent hos Fargerike Raglamyr i Haugesund. Hos Fargerike Raglamyr jobber det tre interiørkonsulenter som har to eller tre års utdanning innen interiørfaget. -Vi har god erfaring med at folk tar med seg bilder eller sender dem over på e-post før de kommer hit til butikken. Da koster det ikke noe for kunden å få veiledning. Det er fast timepris på hjemmebesøk, men vi ser ting på en litt annen måte hjemme hos folk.  Det er ikke alltid like lett å få ting forklart av kunden i butikken, sier Storesund.

Nytt rom på noen timer

Selv med et lite budsjett kan stua eller gjesterommet bli som nytt. Storesund forteller at i disse dager er det mange som kommer innom for å pusse opp et rom på en enkel og rimelig måte. Eksempelvis folk som ønsker å fikse opp et rom for overnattingsbesøk. - Det er mye som kan gjøre store forskjeller i et rom, og som er gjort med enkle grep. Du kan tapetsere en fondvegg eller male, kjøpe noen nye puter eller en lift til vinduet - alt kan gjøres i løpet av en kveld, oppmuntrer Storesund.  

Helhet i rommet

For dem som pusser opp hvert tiende år - eller sjeldnere, er det ekstra viktig å få et hjem de trives i og stolt kan vise frem. Storesund deler velvillig kunnskapen sin med oss som overser hva som ikke passer. - Før en gjør noe som helst, er det viktig å ta utgangspunkt i hva en har i rommet. Bestem deg for hva du vil beholde og hva du liker, om det er en enkel stil eller romantisk stil. Da er det lettere og rimeligere å bygge videre, og du kan supplere med farger og tekstiler. Og, hvordan argumentere for prioriteringen av pengene? Ifølge Cathrine Lende Storesund så kan en få gjort mye for fem-seks tusen kroner.

Mange fargehandlere og interiørbutikker tilbyr interiørhjelp. For flere alternativer til interiørbistand kan du klikke på linken finn interiørhjelp på vår nettside.

Mer informasjon

www.fargerike.no

www.nikf.no

www.borge.no

www.beckers.no

www.intag.no

www.greenapple.no

www.storeys.no

www.astex.no

www.inspirasjon.as

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.