Kategorier

Meny

Konto

Tapeter med historisk sus

For å finne inspirasjon til sin nye tapetkolleksjon, har Fiona Wall Design tatt et dypdykk i arkivet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tapeter med historisk sus

Foto: Fiona/Flügger

Den nye kolleksjonen fra Fiona Wall, «Heritage», tar utgangspunkt i den historiske arven. Tapetprodusenten har gått tilbake og sett i arkivene, og hentet ut inspirasjon til de nye tapetene.

– Det er ikke så mange i verden som har den historien som Fiona har. Det har lenge vært vårt ønske å vise frem vår lange historie, som strekker seg helt tilbake til 1896, forteller Anne Mette Jacobsen hos Flügger, som har ansvaret for Fiona Wall Design.

Dele på Pinterest Vintage tapet

Foto: Fiona/Flügger

HISTORISK: Det er ikke vanskelig å se at Fiona har dykket ned i arkivene for denne kolleksjonen. Designene fungerer samtidig like bra i moderne hjem. Her er Heritage 600315.

Vintage

Kolleksjonen består både av gamle tapeter som er trykket opp, og tapeter inspirert av elementer i motivene i gamle tapetbøker.

– I tapetkolleksjonen kan vi vise en allsidighet i kunstretninger og forskjellige tiders inspirasjon. Samtidig opplever vi en stadig stigende interesse for vintage, som denne kolleksjonen representerer, sier Jacobsen i en pressemelding.

 

Dele på Pinterest Lilla tapet

Foto: Fiona/Flügger

LUNT: De nye tapetene kan skape ulike stemninger avhengig av hvordan de brukes og hva de kombineres med. Heritage 600417 gir her en mørk, elegant og lun atmosfære.

Noe for enhver

Her finnes tapeter inspirert av alt fra rokokko til art nouveau – som kan skape både rolig og livlig stemning, alt etter hvilke farger, møbler og tilbehør du velger å kombinere med. Det er derfor mange muligheter for å skape et personlig uttrykk med denne kolleksjonen.

– Man viser at man tør hvis man bruker tapeter fra denne kolleksjonen. Men muligheten for å vise en dempet, smakfull og interessant innretning kan man også skape med tapetene fra «Heritage», sier Jacobsen.

Dele på Pinterest Historisk tapet på kjøkkenet

Foto: Fiona/Flügger

PÅ KJØKKENET: Med dette tapetet, Heritage 600521, på kjøkkenet, får du en god start på morgenen.

Dele på Pinterest Vintage tapet

Foto: Fiona/Flügger

SOMMERLIG: Med tapetet Heritage 600314 kan vi drømme oss bort til sol og varmere tider.

Personlig med tapet

I forbindelse med lanseringen, har Fiona samarbeidet tett med Uffe Buchard, Creative Director i Darling Creative Studio, for å skape uttrykket rundt «Heritage». Selv har han alltid hatt en svakhet for tapet og stemningen de skaper.

– For øyeblikket ser vi en stigende tendens til at boligen skal være mye mer personlig og i langt høyere grad avspeile hvem som bor i den. Her er tapeter et kjærkomment og enkelt verktøy, som kan være med på å signalisere den individuelle smaken og atmosfæren. Og med vintagekolleksjonen er det lett å få litt nostalgi og historie tilbake i hjemmene. Ingenting er så moderne som det akkurat nå, sier han.

Buchard har selv valgt ut flere farger fra blant annet Flüggers Stilhistoriske fargekart, et fargekart som ble utviklet i samarbeid med Nasjonalmuseet i 2015.

Dele på Pinterest Blomstrete tapet

Foto: Fiona/Flügger

FARGERIKT: Historien er full av vakre farger og mønstre, så her er det bare å drømme seg bort. Heritage 600209.

Dele på Pinterest Tapet og maling

Foto: Fiona/Flügger

KOMBINASJON: Her er tapetet Vintage 601034 fra Heritage kombinert med fargen Dove Blue 55 fra Flüggers historiske farvekart.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]