Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tak som sprekker

Har takplater (takess) i taket som er sparklet og malt, men etter bare 2 måneder er det sprukket opp. Hva kan jeg gjøre?

 • Tak som sprekker

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • ... og med rull på resten av taket.

  Foto:

 • Tak som sprekker

  Foto:

 • Bruk en bred tapetbørste og stryk den første duklengden på plass i hjørnet i taket slik at den ligger litt utover taklistene. (Overflødig duk skjæres av etterpå).

  Foto:

 • Når duklengdene dekker hele taket, fjernes overflødig duk inn mot taklistene med en skarp kniv.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Grunnen til at platene sprekker er at det er en bevegelse i konstruksjonen, og dette er det lite å gjøre med. Du kan imidlertid forsøke å skjule sprekkene ved å dekke det til. Det finnes flere måter å gjøre dette på, og du bør gjøre i ditt tilfelle avhenger av hvor store sprekkene er.

Hvis det er få eller små sprekker, kan det holde med å legge på en armeringsduk, for så å male tre nye strøk med maling. Det er ingen garanti for at sprekkene ikke kommer tilbake og blir synlige gjennom duken i form av små riss eller krøll, men det går som regel bra! Med mindre du er veldig nevenyttig bør du få en håndverker til å gjøre denne jobben.

Hvis det er mye sprekker, kan det være lurt å montere rehabiliteringsgips i taket, for så å sparkle og male på nytt. En slik gips bygger ca 9mm, men du vil i alle fall ha en sterkere garanti mot nye sprekker. Med mindre du har gjort lignende ting før, bør en håndverker også gjøre denne jobben.

Hvis du synes det er vanskelig å vurdere skadene, er kanskje det beste å kontakte en håndverker, så kan han se hva som bør gjøres.

Oppdatert: 02.10.2015  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]