IFI logo
Se flere bilder
Tak som sprekker

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Tak som sprekker

Har takplater (takess) i taket som er sparklet og malt, men etter bare 2 måneder er det sprukket opp. Hva kan jeg gjøre?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grunnen til at platene sprekker er at det er en bevegelse i konstruksjonen, og dette er det lite å gjøre med. Du kan imidlertid forsøke å skjule sprekkene ved å dekke det til. Det finnes flere måter å gjøre dette på, og du bør gjøre i ditt tilfelle avhenger av hvor store sprekkene er.

Hvis det er få eller små sprekker, kan det holde med å legge på en armeringsduk, for så å male tre nye strøk med maling. Det er ingen garanti for at sprekkene ikke kommer tilbake og blir synlige gjennom duken i form av små riss eller krøll, men det går som regel bra! Med mindre du er veldig nevenyttig bør du få en håndverker til å gjøre denne jobben.

Hvis det er mye sprekker, kan det være lurt å montere rehabiliteringsgips i taket, for så å sparkle og male på nytt. En slik gips bygger ca 9mm, men du vil i alle fall ha en sterkere garanti mot nye sprekker. Med mindre du har gjort lignende ting før, bør en håndverker også gjøre denne jobben.

Hvis du synes det er vanskelig å vurdere skadene, er kanskje det beste å kontakte en håndverker, så kan han se hva som bør gjøres.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.