IFI logo
Se flere bilder
Tak som sprekker

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Tak som sprekker

Har takplater (takess) i taket som er sparklet og malt, men etter bare 2 måneder er det sprukket opp. Hva kan jeg gjøre?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grunnen til at platene sprekker er at det er en bevegelse i konstruksjonen, og dette er det lite å gjøre med. Du kan imidlertid forsøke å skjule sprekkene ved å dekke det til. Det finnes flere måter å gjøre dette på, og du bør gjøre i ditt tilfelle avhenger av hvor store sprekkene er.

Hvis det er få eller små sprekker, kan det holde med å legge på en armeringsduk, for så å male tre nye strøk med maling. Det er ingen garanti for at sprekkene ikke kommer tilbake og blir synlige gjennom duken i form av små riss eller krøll, men det går som regel bra! Med mindre du er veldig nevenyttig bør du få en håndverker til å gjøre denne jobben.

Hvis det er mye sprekker, kan det være lurt å montere rehabiliteringsgips i taket, for så å sparkle og male på nytt. En slik gips bygger ca 9mm, men du vil i alle fall ha en sterkere garanti mot nye sprekker. Med mindre du har gjort lignende ting før, bør en håndverker også gjøre denne jobben.

Hvis du synes det er vanskelig å vurdere skadene, er kanskje det beste å kontakte en håndverker, så kan han se hva som bør gjøres.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.