IFI logo
Se flere bilder
Stor kontrast med lite maling

Foto: Beckers

Stor kontrast med lite maling

Du trenger ikke å male hele rommet for å sette farge på tilværelsene. Tenk rette linjer, kreativitet og fargekombinasjoner.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beckers har inspirert mennesker til å male hjemmene sine siden 1865. Malingsprodusenten har med andre ord mange års erfaring når det gjelder å tenke nytt og fargerikt. Kristin Haug Merkesdal er markedssjef i Norge. Hun tror mange kan oppnå store resultater ved å gjøre enkle fargegrep.

– Tenk rette linjer, kreativitet og fargekombinasjoner, tipser hun.

Gir god romfølelse

− Vær kreativ og mal vindusnisjer, gjerne i duse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Mal gjerne med en lysere nyanse enn på veggene og skap en kontrast som også gir god romfølelse. Løft en liten og annerledes detalj ved å male innsiden av dørbladet. Her kan du slå ut håret og velge en sprek farge uten at det tar over hele rommet, sier hun.

LES OGSÅ: Hvorfor male vinduet med en annen farge enn hvitt?

Se flere bilder
Malt vindusnisje

Foto:

LYS PASTELL I VINDUET: Tenk utenfor boksen og mal vindusnisjer, gjerne i lyse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Fargen i vindusnisjen heter «Midsommarnatt 756» og veggfargen «Dimma 550».

Se flere bilder
Mal innsiden av dørbladet

Foto:

DETALJ PÅ DØREN: Et klassisk interiør med sober fargeskala. Så åpnes døren og den overraskende linjen på dørkanten, malt i fargen «Aloe Vera 826», vises som en velplassert og leken detalj.

Ekstra takhøyde

Skal vi tro Merkesdal kan også rørene til radiatoren bli til interessante detaljer om vi våger å sette farge på dem

− En av fordelene med å male vertikale linje er at det gir en fornemmelse av ekstra takhøyde. Det er en relativt enkel jobb, som har potensiale til å endre rommets uttrykk, sier hun.  

Se flere bilder
Male radiator

Foto:

OPPOVER: − En av fordelene med å male vertikale linjer er at det gir en fornemmelse av ekstra takhøyde, sier Kristin Merkesdal hos Beckers. Her er det brukt «Anis 681» og «Skilla 779».

Se flere bilder
Mørkt og lyst med kontrast

Foto:

LYS I MØRKE: Med mørkere farger på veggene letter et lysere parti opp og skaper en god romfølelse. Nisjen er malt i «Chateau 713» sammen med «Petroleum 790» på den fremre og «Stålblå 782» på den bakre veggen.

Mer informasjon:

Beckers

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.