Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Stor kontrast med lite maling

  •  
  •  
HyperFocal: 0   Bilder av: Beckers
Du trenger ikke å male hele rommet for å sette farge på tilværelsene. Tenk rette linjer, kreativitet og fargekombinasjoner.

Beckers har inspirert mennesker til å male hjemmene sine siden 1865. Malingsprodusenten har med andre ord mange års erfaring når det gjelder å tenke nytt og fargerikt. Kristin Haug Merkesdal er markedssjef i Norge. Hun tror mange kan oppnå store resultater ved å gjøre enkle fargegrep.

– Tenk rette linjer, kreativitet og fargekombinasjoner, tipser hun.

Gir god romfølelse

Malt vindusnisje
LYS PASTELL I VINDUET: Tenk utenfor boksen og mal vindusnisjer, gjerne i lyse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Fargen i vindusnisjen heter «Midsommarnatt 756» og veggfargen «Dimma 550».

− Vær kreativ og mal vindusnisjer, gjerne i duse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Mal gjerne med en lysere nyanse enn på veggene og skap en kontrast som også gir god romfølelse. Løft en liten og annerledes detalj ved å male innsiden av dørbladet. Her kan du slå ut håret og velge en sprek farge uten at det tar over hele rommet, sier hun.

LES OGSÅ: Hvorfor male vinduet med en annen farge enn hvitt?

Mal innsiden av dørbladet
DETALJ PÅ DØREN: Et klassisk interiør med sober fargeskala. Så åpnes døren og den overraskende linjen på dørkanten, malt i fargen «Aloe Vera 826», vises som en velplassert og leken detalj.

Ekstra takhøyde

Male radiator
OPPOVER: − En av fordelene med å male vertikale linjer er at det gir en fornemmelse av ekstra takhøyde, sier Kristin Merkesdal hos Beckers. Her er det brukt «Anis 681» og «Skilla 779».

Skal vi tro Merkesdal kan også rørene til radiatoren bli til interessante detaljer om vi våger å sette farge på dem

− En av fordelene med å male vertikale linje er at det gir en fornemmelse av ekstra takhøyde. Det er en relativt enkel jobb, som har potensiale til å endre rommets uttrykk, sier hun.  

Mørkt og lyst med kontrast
LYS I MØRKE: Med mørkere farger på veggene letter et lysere parti opp og skaper en god romfølelse. Nisjen er malt i «Chateau 713» sammen med «Petroleum 790» på den fremre og «Stålblå 782» på den bakre veggen.

Mer informasjon

Beckers

Les også Gjør en halvveis malejobb!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Norsol annons