Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Status med spa

- Folk ønsker ikke fremmede inn på sitt eget baderom, og gjester føler seg mer velkommen på et eget bad. Dessuten har det blitt status med et fint baderom, sier interiørarkitekt og baderomsdesigner Aase Imset.

cloud_download
fullscreen
  • Fliser som skifter farge etter lysforhold gir et raffinert uttrykk.

    Foto:

  • Fliser som skifter farge etter lysforhold gir et raffinert uttrykk.

    Foto:

  • Kanskje er det lyden av vann som minner om naturens beroligende kilder som gjør at nordmenn flest trives på badet.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Hun møter til daglig "badehungrige" nordmenn, og de vil ikke ha hva som helst på badet verken av interiør eller gjester.

- Det har blitt status å ha et fint bad, og folk slår gjerne ut vegger mellom flere rom for å skape sitt eget spa anlegg, forteller interiørarkitekten. Hun opplever at folk er opptatt av god hygiene, derfor er det kjøkken og bad som oftest skiftes ut, når folk kjøper seg nytt hus eller leilighet.

- Mange vil heller ha sitt eget spa anlegg, fremfor å bruke spa på hoteller og lignende, sier Imset.

En annen trend at nordmenn skaper sitt eget trimrom hjemme. Mor leser og slapper av på sitt eget på et baderom, barna leker i boblebadet og far trimmer på trimrommet og dusjer på tilhørende bad etterpå.

- Tidsklemma gjør at flere trener hjemme. Dette er en trend vi ser over hele landet, ikke bare i storbyen, forteller interiørarkitekten.

Trender over hele landet - fra hele verden  

Baderomsdesigneren har kunder fra hele Norge og merker at flere og flere er bevisst på hva de vil ha, og hva som er trendy på badet. Trendene sprer seg dessuten mye fortere nå, enn for få år siden fordi nordmenn bruker nettet flittig og reiser mer.

- I dag har jeg kunder som sender meg bilder fra bad de har sett på reiser og kommer med badeønsker. Slik var det ikke tidligere, sier Imset. Hun forteller også at de mest ivrige baderomsentusiastene møtes på nettsteder som Litex.no og diskuterer baderomsløsninger, problemer knyttet til toalett, bad og håndverk.   

           

Skjult rikdom på badet

Dobbeldusj, boblebad som ser ut som et vanlig badekar, skjult belysning og vaskesøyler er noe av de nordmenn ønsker seg nå.

- Det har blitt veldig in med dobbeltdusj, slik at både foreldre og barn kan dusje samtidig. Boblebad som ser ut som vanlige badekar, og flerfargede lys nede i badekaret er også populært. Vaskesøyle som skjuler vaskemaskiner og lignende vil folk også ha. Man vil ikke se på vaskemaskinen mens man slapper av i boblebadet, erfarer baderomsdesigneren.

Noen sosiologiske forskjeller finner man også

- Siden downligts har blitt allemannseie, vil de rike ikke ha dette lenger. De velger heller skjult lys og fliser med belysning i gulv og på vegger, forteller Imset som nettopp har vært på messe i Valencia for å hente inspirasjon.

 - Store fliser helt opp til 2x2 meter er noe av det nyeste på markedet, sier baderomsdesigneren. Da gjelder det bare å ha stort nok bad til flisene...

Oppdatert: 20.03.2013  

Mer informasjon

www.hoganes.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]