Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

HappyHomes annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Stå godt på kjøkkenet

FORBO CLICK   Frode Larsen/ifi.no og produsentene
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Gulv med innbygget støtdemping gjør kokkeleringen til en behagelig opplevelse også for beina! Harde gulv kan gjøre vondt for knær og rygg når vanlige kjøkkenaktiviteter som baking og matlaging og den etterfølgende oppvasken medfører mye ståing.

Et flott utseende og stort utvalg av farger og mønstre kan du få uansett hvilket gulvmateriale du velger. Når vi velger gulv til kjøkkenet, er det tre andre faktorer som er viktige å begynne med. Gulvet skal være slitesterkt og tåle flekker, det må være lett å holde rent, og sist, men ikke minst – det må være godt å stå og gå på.

Noen gulvmaterialer har faktisk en integrert støtdemping som reduserer belastningen på rygg, knær og føtter når vi står og går mye.  Det kan gjøre dem ekstra gode å ha på gulvet på kjøkkenet.

 

Kombinasjoner med kork

Kombinasjoner med kork

Kork er et meget behagelig materiale å stå lenge på siden det er både isolerende og dempende. Korken brukes både som homogene fliser som limes til gulvet, og i kombinasjon med andre materialer. Da brukes kork som bakside og mellomsjikt i gulvet, mens vinyl eller linoleum brukes som mønstersjikt.

Disse gulvene har en slitesterk overflate av toppforseglet linoleum eller vinyl og finnes i mange ulike design og farger. Baksiden er laget av kork. Kork er et naturlig materiale der hver kvadratcentimeter inneholder mange millioner luftceller. Luftputene demper støt og lyd, og gir en naturlig svikt. Korkbestanddelen beskytter rygg, knær og føtter og gjør gulvet komfortabelt å gå og stå på. Toppforseglingen forhindrer at skitt og støv fester seg til gulvet.

 

Funksjonelt med vinyl

Funksjonelt med vinyl

Vinylgulv beregnet for bolig består av flere sjikt: en bakside, et trykt mønsterlag og et slitesjikt. Baksiden kan være av oppskummet vinyl eller tekstil som gjør gulvet mykt, mens topplaget av vinyl gjør gulvet slitesterkt. Siden midtsjiktet består av et trykt bilde, er motivmulighetene uendelige.

Boligvinyl kommer i mange kvaliteter og fasonger: banebelegg, fliser, staver, klikksystem og hendige bokser med selvklebende strimler.

 

 

Godt med gummi

Godt med gummi

Fliser laget av syntetisk gummi gir et tøft og slitesterkt gulv som er svært behagelig å gå på. Med gummi får du et solid, vannavvisende gulv med lang levetid. Utvalget av mønstre og farger er stort. Her finnes fliser og staver og banevarer i flere bredder.

Mange spreke design lages for staver og store fliser som limes fast mot undergulvet. Disse pregede gummigulvene med knotter, striper og det som kan ligne på keramiske fliser, er blitt et trendy gulvvalg både i gangen og på kjøkkenet.

 

Lempelig med linoleum

Lempelig med linoleum

Gulv av linoleum har lange tradisjoner i Norge. Linoleum er et naturprodukt basert på korkmel tilsatt linolje (derav navnet), lagt i et tynt lag på en vev av jute. Vi snakker altså om rene naturmaterialer, som også er svært slitesterke. Med riktig stell er et slikt gulv like fint etter mange tiårs bruk. Linoleum leveres både som klikkbare fliser og på rull.

På de klikkbare flisene monteres linoleumsjiktet på en vannavstøtende HDF-plate og et underlag av naturkork, noe som gir god komfort. Gulvet kommer som paneler på 90 cm x 30 cm og fliser på 30 cm x 30 cm, og i 21 farger som enkelt kan kombineres slik at du kan lage ditt eget unike og dekorative kjøkkengulv.

Mer informasjon

www.forbo-flooring.no

www.golvabia.no

www.polyflor.no

www.storeys.no

www.tarkett.no

 

Les også Kork - varmt, mykt, lyddempende

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons