Kategorier

Meny

Konto

Myke og harde gulv

Gulvet vårt er en viktig del av interiøret og har blitt en stor forbruksvare opplyser Prognosesenteret.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Myke og harde gulv

Foto: Kristian Owren/ifi.no og produsent

Fra camping til Armani

Det er nok ikke helt samme utseende på rya som ligger i campingvogna eller på hytta, som det gulvet vi finner i Armani butikkene rundt om i verden. Ryene i vinyl fra gamle dager har fått en ny revolusjon. De moderne variantene av den vevde vinylrya fås som fliser, eller på rull for mer heldekkende flater.  Trådene er sveiset sammen og forhindrer at støv og skitt trenger ned i underlaget.

Plastgulv er lette å holde rent og minimalt med vedlikehold. Nytt på markedet er plastgulvene som er renset og polert, slik at du slipper mer jobb når gulvet er lagt. 

Kvalitet er stikkordet

Heldekkende tepper luner godt, men teppene kan også avpasses den størrelse du ønsker. Kantbånd gir god kontrast på de sisallignende teppene som nå er på markedet i ull- og bomullkvaliteter med sølvtråder. Det lille ekstra kan være å velge et kantbånd til teppet i skinn.

Rufseteppe er veldig populært og luven (oversiden av teppet) er tykke og lange. Materialene er ofte blandet i ull, silke og lin. Noen av rufseteppene er så spektakulære at folk henger dem på veggen som dekorasjon!

Hardere gulv

Bambusgulv i mange variasjoner, som heltre, parkett eller fliser (og finér) er et relativt nytt alternativ til gulv på det norske markedet. Bambusen egner seg godt til gulv da den er hard, omtrent fem prosent hardere enn eik og har en større tetthet enn vanlig treparkett.

Hvor ofte kan jeg slipe gulvet?

Spørsmålet dukker opp selv om sannheten er at folk flest heller bytter gulv enn å slipe parketten. En ny parkett i eik fås med et overflatebehandlet lag som kan slipes bort hvis ønskelig. Det er nemlig ikke sikkert at det er nødvendig å slipe, leverandøren har 25 års garanti på overflaten ved normal slitasje. Valg av parkett er vanskelig for utvalget er utrolig: Lakkert, oljebehandlet, beiset eller lasert - i alle fargenyanser fra hvitt til sort.

Mer informasjon

Intag

Kasthall

Polyflor

Tarkett

Storeys of Lancaster

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Interiørtips
Gulv
Trender

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]