Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

St. Olavs Hospital - Farger med funksjon

  •  
  •  
TRYGT: Bevisst bruk av farger gjør det enklere å orientere seg i store, offentlige bygg. Det bidrar også til en varmere og...   Bilder av: Nordsjö
På St. Olavs Hospital i Trondheim viser fargene veien.
<b>BRUKERE I FOKUS:</b> Planleggingen av det nye Kunnskapssenteret har foregått i tett samarbeid med brukerne. Alle valg er tatt for at de skal trives.
BRUKERE I FOKUS: Planleggingen av det nye Kunnskapssenteret har foregått i tett samarbeid med brukerne. Alle valg er tatt for at de skal trives.

Det nye Kunnskapssenteret ved St. Olavs Hospital i Trondheim har allerede fått mye oppmerksomhet, både for sine miljøambisjoner og sitt moderne interiør. Det er landets første sykehusbygg med passivhusstandard, og bygget rommer både kontorer og bibliotek, samt behandlingsrom, poliklinikker og laboratorier. I planleggingsfasen av det nye senteret er det brukerne som har vært i sentrum for alle valg.

Et universelt språk

Farger er et språk alle kan forstå. På Kunnskapssenteret har fargene fått en større funksjon enn bare dekor. De viser veien, og får de lange korridorene til å virke kortere og de kalde, sterile omgivelsene til å føles varmere. Her skal alle brukerne av bygget trives – både pasienter, pårørende og ansatte. Kunnskapssenteret går foran med et moderne interiør, med en base av svart og hvitt, der møbler, detaljer og mindre veggflater står for de viktige fargeinnslagene.

Maling med høye krav

<b>HØYE KRAV:</b> I sykehusbygg stilles det høye krav til alle produkter som benyttes. Malingen er derfor sterk og robust, og gir overflater som er enkle å holde rene.
HØYE KRAV: I sykehusbygg stilles det høye krav til alle produkter som benyttes. Malingen er derfor sterk og robust, og gir overflater som er enkle å holde rene.

Miljøambisjonene for dette prosjektet var svært høye, noe som har gjennomsyret alle valg som har blitt tatt. I tillegg stiller sykehus generelt høye krav til alle materialer og produkter som skal brukes. Særlig viktig var det å velge en maling som fyller de strenge kravene til renhold. Valget falt derfor på Professional P-serien til Nordsjö, som både gir sterke og robuste overflater, og som er enkle å holde rene.

<b>TRYGT:</b> Bevisst bruk av farger gjør det enklere å orientere seg i store, offentlige bygg. Det bidrar også til en varmere og tryggere atmosfære for brukerne, noe som er ekstra viktig i sykehusbygg.
TRYGT: Bevisst bruk av farger gjør det enklere å orientere seg i store, offentlige bygg. Det bidrar også til en varmere og tryggere atmosfære for brukerne, noe som er ekstra viktig i sykehusbygg.

Kunnskapssenteret på St. Olavs Hospital

Sted: Trondheim

Ferdigstilt: 2013

Bruttoareal: 17 500 kvm

Miljøambisjon: Passivhusstandard

Byggherre: Helsebygg Midt-Norge

Arkitekt: Nordic Office of Architecture / Ratio Arkitekter AS

Hovedentreprenør: Veidekke entreprenør AS / YIT

Malerfirma: MTG

Leverandør maling: Nordsjö, Professional P-serie

Mer informasjon

Nordsjö

Les også Farger for en demensavdeling, et spørsmål om verdighet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Offentlig miljø

Beckers annons

Nyeste artikler