Kategorier

Meny

Konto

St. Olavs Hospital - Farger med funksjon

På St. Olavs Hospital i Trondheim viser fargene veien.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
St. Olavs Hospital - Farger med funksjon

Foto: Nordsjö

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye Kunnskapssenteret ved St. Olavs Hospital i Trondheim har allerede fått mye oppmerksomhet, både for sine miljøambisjoner og sitt moderne interiør. Det er landets første sykehusbygg med passivhusstandard, og bygget rommer både kontorer og bibliotek, samt behandlingsrom, poliklinikker og laboratorier. I planleggingsfasen av det nye senteret er det brukerne som har vært i sentrum for alle valg.

Dele på Pinterest BRUKERE I FOKUS: Planleggingen av det nye Kunnskapssenteret har foregått i tett samarbeid med brukerne. Alle valg er tatt for at de skal trives.

BRUKERE I FOKUS: Planleggingen av det nye Kunnskapssenteret har foregått i tett samarbeid med brukerne. Alle valg er tatt for at de skal trives.

Et universelt språk

Farger er et språk alle kan forstå. På Kunnskapssenteret har fargene fått en større funksjon enn bare dekor. De viser veien, og får de lange korridorene til å virke kortere og de kalde, sterile omgivelsene til å føles varmere. Her skal alle brukerne av bygget trives – både pasienter, pårørende og ansatte. Kunnskapssenteret går foran med et moderne interiør, med en base av svart og hvitt, der møbler, detaljer og mindre veggflater står for de viktige fargeinnslagene.

Maling med høye krav

Miljøambisjonene for dette prosjektet var svært høye, noe som har gjennomsyret alle valg som har blitt tatt. I tillegg stiller sykehus generelt høye krav til alle materialer og produkter som skal brukes. Særlig viktig var det å velge en maling som fyller de strenge kravene til renhold. Valget falt derfor på Professional P-serien til Nordsjö, som både gir sterke og robuste overflater, og som er enkle å holde rene.

Dele på Pinterest HØYE KRAV: I sykehusbygg stilles det høye krav til alle produkter som benyttes. Malingen er derfor sterk og robust, og gir overflater som er enkle å holde rene.

HØYE KRAV: I sykehusbygg stilles det høye krav til alle produkter som benyttes. Malingen er derfor sterk og robust, og gir overflater som er enkle å holde rene.

Dele på Pinterest TRYGT: Bevisst bruk av farger gjør det enklere å orientere seg i store, offentlige bygg. Det bidrar også til en varmere og tryggere atmosfære for brukerne, noe som er ekstra viktig i sykehusbygg.

TRYGT: Bevisst bruk av farger gjør det enklere å orientere seg i store, offentlige bygg. Det bidrar også til en varmere og tryggere atmosfære for brukerne, noe som er ekstra viktig i sykehusbygg.

Kunnskapssenteret på St. Olavs Hospital

Sted: Trondheim

Ferdigstilt: 2013

Bruttoareal: 17 500 kvm

Miljøambisjon: Passivhusstandard

Byggherre: Helsebygg Midt-Norge

Arkitekt: Nordic Office of Architecture / Ratio Arkitekter AS

Hovedentreprenør: Veidekke entreprenør AS / YIT

Malerfirma: MTG

Leverandør maling: Nordsjö, Professional P-serie

Mer informasjon:

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]