Kategorier

Meny

Konto

Smart tapetverktøy i papp

Esken du får med deg når du kjøper tapetruller i butikken er mer enn bare emballasje. Den er også et nyttig verktøy når du tapetserer!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Smart tapetverktøy i papp

Foto: Chera Westman/ifi.no

Det er enkelt å tapetsere! Ekstra raskt og lett går det om du hopper over å kutte høydene i forkant. Legg rett og slett tapetrullen på gulvet foran der du skal sette opp høyden, og trekk ut tapetet mens du klatrer opp på gardintrappen og fester høyden ved taket.

Stryk så ut luftbobler nedover og mot sidene, og fest høyden godt i limet. Når tapetet er festet til veggen, skjærer du av rullen ved gulvet. Deretter går du videre med neste høyde. Hvis du er nøye med at den første høyden settes i lodd, og følger eventuell mønsterpasning, blir de etterfølgende høydene også bra.

Bruk esken!

Når du kjøper tapet til et rom, leveres de fra butikken i en pappeske. Ikke kast denne! Bruk den ved tapetseringen:

– Jeg pleier å bruke esken tapetene leveres i fra butikken, også når jeg tapetserer. Jeg skjærer opp esken slik at den blir et trau og legger hele tapetrullen i den. Da beskytter esken tapetet mot støv og eventuelt limsøl på gulvet, sier Tor Egil Skamsar, distriktsrepresentant i Borge.

De fleste tapeter er i dag laget av såkalt non-woven kvalitet, eller fibertapeter. Denne tapettypen trenger ikke å trekke i vann før oppsetting. Limet smøres rett på veggen, og høyden henges enkelt opp.

Dele på Pinterest ENKELT: Smør limet på veggen, fest høyden ved taket, stryk ut luftbobler og skjær av nederst ved gulvet.

ENKELT: Smør limet på veggen, fest høyden ved taket, stryk ut luftbobler og skjær av nederst ved gulvet.

Dele på Pinterest SMART: Legg hele tapetrullen i pappesken på gulvet foran der du skal henge tapetet opp.

SMART: Legg hele tapetrullen i pappesken på gulvet foran der du skal henge tapetet opp.

Mer informasjon:

Borge

 

Fantasi Interiør

Flügger

Green Apple

Inspirasjon Interiør

Intag

Storeys

Tapethuset

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]