Kategorier

Meny

Konto

Smakelig utsikt

Kun adskilt fra vannet av terrasse og hage, gir bordets plassering en opplevelse av å sitte i sjøkanten å spise.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Smakelig utsikt

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Det pirrer ikke sansene så rent lite, det å se sjøen og høre måkeskrik som bakgrunnsmusikk for måltidene. Og med denne utsikten ville alt annet enn store terrassedører vært malplassert. Dørene skyves til side, slik at rommet fylles med lukten av salt sjø, lyset flommer inn og romfølelsen øker betraktelig. Terrassegulvet er i flukt med stuegulvet, og danner dermed en forlengelse av det. 

Dele på Pinterest Bordet er påført sort interiørbeis for å få det sofistikerte uttrykket.

Bordet er påført sort interiørbeis for å få det sofistikerte uttrykket.

Fargene

Tak og vegger er malt i en varm hvitfarge, og sammen med hvite lingardiner byr de på et nøytralt utgangspunkt. Vindusrammene av aluminium er gråmalte, noe som gir hele vindusveggen karakter og er en spennende faktor i interiøret, til stor forskjell fra om de var hvite.   

Stolene står for det største fargeinnslaget. Den dempede rødfargen går igjen blant annet i gulvteppe og maleri, og fremhever på sofistikert vis de andre fargene i rommet. Bordet er laget etter mål, og ved hjelp av sort interiørbeis, hvor det overskytende ble tørket av med en fille, fikk det et røffere uttrykk.

Taklampen vitner om tidligere tider, og er det reneste smykke der den henger, med prismer som reflekterer det naturlige lyset utenfra og lampelyset inne. 

 

Dele på Pinterest Elegante kontraster – varme hvitfarger på vegg, gardin og lampeskjerm mot smijern og gullrammer.

Elegante kontraster – varme hvitfarger på vegg, gardin og lampeskjerm mot smijern og gullrammer.

Flere bruksområder i samme rom

Rommet er i vinkel, og siden det består av både stue, spisestue og kjøkken, var det ønskelig å markere sonene. Derfor ble det laget et fargeskille, så kjøkkeninnredningen fikk en annen farge enn resten. Det gulvstående skapet, som for øvrig har samme farge som gulvet, markerer overgangen til stuedelen.  

Dele på Pinterest Spisestuedelen går over i kjøkkenet. Skapet er holdt i en annen farge enn kjøkkeninnredningen, for å skape et fargeskille mellom stue og kjøkken.

Spisestuedelen går over i kjøkkenet. Skapet er holdt i en annen farge enn kjøkkeninnredningen, for å skape et fargeskille mellom stue og kjøkken.

Mer informasjon

Alanor

Dette ble brukt

Vegger: farge 0502-Y

Terrassedører: aluminium, farge S 5000-N

Stoler: kjøpt brukt

Bord: laget etter mål, beiset med sort interiørbeis – ALANOR

Gulv og skap: S 2502-Y

Kjøkkeninnredning: S 4010-B70G

Prismekrone, stålampe, lenestol, bilder, gardiner og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]