IFI logo
Se flere bilder
Skruehull kan koste deg dyrt

Foto: Produsenten

Skruehull kan koste deg dyrt

Mange bruker bor og skruer når de skal montere såpedispensere, speil og knagger på badet. Det kan bli dyrt.

Produsenten

Produsenten
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er flere farer knyttet til det å borre i flis. Man kan risikere å punktere membransiktet eller å skade eventuelle varmekabler. Begge deler er svært kostbart å utbedre, sier Tom Granquist, administrerende direktør i Storebrand Skadeforsikring.

Unngå ødelagte fliser

Man kan også risikere at hele flisen sprekker.

- Har man først behov for å skrifte en flis, kan man også oppleve å ikke få tak i eksisterende flis. Den kan være utgått eller ikke på lager. Det kan derfor være lurt å tenke seg om to ganger før man begynner å bore i flis og membran, råder Granquist

Noen ganger, for eksempel ved montering av baderomsinnredning, kan boring være nødvendig. Montering av mindre hyller og knagger kan gjerne gjøres på enklere og tryggere måter. Det enkleste er å bruke dobbeltsidig tape, og nå får man dobbeltsidig tape fra tesa med en bæreevne på opptil 42 kilo pr meter.

Dropp drillen

Ifølge tape-produsenten tesa er det i det hele tatt mange grunner til å legge vekk drillen. Tesa har nemlig lansert fire ulike tapetyper til ulike bruksområder for permanent og trygg montering på ulike typer underlag. Serien inkluderer spesialtape for innendørs og utendørs bruk samt transparent tape og tape for speil.

­- Med de nye tapene er det ingen grunn til å bruke masse tid på boring og plugger.  Det finnes til og med en egen utendørstape som gir feste på tre, mur, metall og plast. Denne tåler all slags vær og vind og kan for eksempel brukes til postkasse, alarm og skilter, forteller Nina Gangnes i tesa Norge. Under følger en beskrivelse av de ulike dobbeltsidige tapene.

Produkter fra tesa

tasa Indoor - monterer alt fra dørskilt til nøkkelskap.
En dobbeltsidig tape for permantent og sikker montering. Fester på både glatte og ujevne flater. 10 cm tape kan bære opp til 4,2 kilo.

tesa Speil - fester speil i våtrom direkte på fliser eller tapet.
En fuktsikker dobbeltsidig tape som fester speil og andre slette flater. Permanent montering på fliser, mur, tre, tapeter og de fleste plasttyper.
10 cm tape bærer 160 gram.

tesa Transparent - usynlig montering til transparente formål.
En supertynn, gjennomsiktig dobbeltsidig tape. Perfekt for montering av pleksiglass-skilt. Fester på plast, glassfiber, glass, akryl og pleksiglass.
10 cm tape bærer 2 kg.

tesa Outdoor - så du slipper å borre i fasaden

En dobbeltsidig tape som motstår både sol og regn. Sett opp postkasser, alarm, skilt ol. Fester på flis, stein, mur, metall og de fleste typer plast.
10 cm tape bærer 1 kg.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.