Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Røff vegg

Skal du male veggene i sommer? Hva med å benytte en dekorativ effekt. Her viser vi hvordan du kan få tøffe vegger med murpreg.

 • Hva med grov murstruktur på veggen?

  Foto:

 • En murmaling av denne typen er vanskelig å tilsette farge, derfor benyttes den ublandet. Malingen påføres først med rulle. Husk på å dekk til gulv og møbler før du setter i gang.

  Foto:

 • For å få til den ønskede effekten brukte vi viltstryking. Teknikken ligger i navnet at man stryker vilt med pensel. Jobb med penselen som vist på bildet, og beveg i halve sirkler. Pass på at det ikke repeterer mønsteret, slik at det blir for likt.

  Foto:

 • Etter at murmalingen er tørket avsluttes behandlingen med en interiørmaling i ønsket farge.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Eierne av leiligheten ønsket seg røffe vegger. En dekor sandmaling ble anbefalt, men den var ikke grov nok. Fra produsenten ble det da foreslått en murmaling for utvendig/innvendig bruk. Malingen inneholder fyllstoffer av små korn som skaper den grove strukturen. Murmalingen fåes i fin, medium og grov type. I dette tilfellet ble medium valgt for den er grov nok for innvendig bruk.

1. En murmaling av denne typen er vanskelig å tilsette farge, derfor benyttes den ublandet. Malingen påføres først med rulle. Husk på å dekk til gulv og møbler før du setter i gang.

2. For å få til den ønskede effekten brukte vi viltstryking. Teknikken ligger i navnet at man stryker vilt med pensel. Jobb med penselen som vist på bildet, og beveg i halve sirkler. Pass på at det ikke repeterer mønsteret, slik at det blir for likt.

3. Etter at murmalingen er tørket avsluttes behandlingen med en interiørmaling i ønsket farge.

Dette trenger du:

Murmaling

Rulle

Pensel

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]