IFI logo
Se flere bilder
Røff vegg

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Røff vegg

Skal du male veggene i sommer? Hva med å benytte en dekorativ effekt. Her viser vi hvordan du kan få tøffe vegger med murpreg.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eierne av leiligheten ønsket seg røffe vegger. En dekor sandmaling ble anbefalt, men den var ikke grov nok. Fra produsenten ble det da foreslått en murmaling for utvendig/innvendig bruk. Malingen inneholder fyllstoffer av små korn som skaper den grove strukturen. Murmalingen fåes i fin, medium og grov type. I dette tilfellet ble medium valgt for den er grov nok for innvendig bruk.

1. En murmaling av denne typen er vanskelig å tilsette farge, derfor benyttes den ublandet. Malingen påføres først med rulle. Husk på å dekk til gulv og møbler før du setter i gang.

Se flere bilder
Røff vegg

Foto:

En murmaling av denne typen er vanskelig å tilsette farge, derfor benyttes den ublandet. Malingen påføres først med rulle. Husk på å dekk til gulv og møbler før du setter i gang.

2. For å få til den ønskede effekten brukte vi viltstryking. Teknikken ligger i navnet at man stryker vilt med pensel. Jobb med penselen som vist på bildet, og beveg i halve sirkler. Pass på at det ikke repeterer mønsteret, slik at det blir for likt.

Se flere bilder
Røff vegg

Foto:

For å få til den ønskede effekten brukte vi viltstryking. Teknikken ligger i navnet at man stryker vilt med pensel. Jobb med penselen som vist på bildet, og beveg i halve sirkler. Pass på at det ikke repeterer mønsteret, slik at det blir for likt.

3. Etter at murmalingen er tørket avsluttes behandlingen med en interiørmaling i ønsket farge.

Se flere bilder
Røff vegg

Foto:

Etter at murmalingen er tørket avsluttes behandlingen med en interiørmaling i ønsket farge.

Dette trenger du:
  • Murmaling
  • Rulle
  • Pensel
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.