Kategorier

Meny

Konto

Kordfløyel

Gjør veggen til et blikkfang. Med dekorative maleteknikker kan du gjøre veggen til noe spennende. Hva med å imitere kordfløyel?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kordfløyel

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kordfløyel er et stoff som kombinerer striper og tekstur, og som omfatter alt fra babyblå smalstripet kord til de bredeste jumboversjonene. Du kan hente inspirasjon hvor som helst på spekteret. Vi valgte solid og trofast brun kordfløyel og gav det en moderne vri ved å bruke det i uinnrammede paneler, for å gjøre veggen til et blikkfang.

Her må du bruke to forskjellige nyanser for å simulere den "stripete" effekten i kordfløyel. Vi brukte også maling med forskjellig blankhet for å markere den lysere fargen, dvs. de hevede stripene. (Teknikken er også lettest hvis øverste lag "glir på grunnstrøket).

1. Grunn med ønsket farge. La det tørke helt

Dele på Pinterest

2. Bestem hvor du vil ha panelene. Tenk på formen på rommet og høyden på eksisterende møbler. Marker posisjonene til panelhjørnene ved hjelp av et vater.

Dele på Pinterest

3. Merk av ytterkantene ved hjelp av maskeringstape.

Dele på Pinterest

4. Mal panelene, første strøk i samme farge som veggen, men med en høyere glans. Fjern maskeringstapen mens kantene på panelet fremdeles er våte. Malingen dras lett av hvis du lar maskeringstapen være på til malingen tørker. La panelet tørke helt og merk av kantene med ny maskeringstape. Deretter maler du et bånd med den lysere fargen. Ikke mal mer enn ett bånd, siden du må gjøre neste del men malingen fremdeles er veldig våt.

Dele på Pinterest

5. Til effekten må du ha en skrape med spor i. Vi bruket en gumminal der vi skar brede hakk med jevne mellomrom.

Tips

Før du skjærer i nalen må du finne ut hvor mange hele striper du får plass til på panelet og skjære i henhold til dette. Trekk skrapen fra øverst på panelet til nederst, og la linjene være så rette som mulig. Fortsett over hele panelet med å først male, så lage striper til alt er ferdig.

Dele på Pinterest

Dette ble brukt:

Maling:

Jord Inova Interiør 7 og Inova Interiør 20- Nordsjö

Espresso Inova Interiør 7 - Nordsjø

Rulle

Pensel

Vater

Maskeringstape

Gumminal

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]