Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Tilbake til teglsteinen

Påfør impregneringen 2-3 ganger vått-i-vått.   Frode Larsen og Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
- Beintøft!, uttaler de som selv har gjort det. Men om du er forberedt på litt slit kan du få en karakteristisk og røff vegg i teglstein. Vi viser deg hvordan.

- Vi brukte slegge, brekkjern og hammer - you name it!, sier Grete Irtun, som selv har hakket seg inn til teglsteinen i sin leilighet. Hun forteller om et voldsomt slit og mye støv, men mener det absolutt var verdt strevet når alt ble ferdiggjort. 

En vegg i teglstein kan gi hjemmet ditt karakter og personlighet. Med litt realt arbeid kan man få frem den vakre teglsteinen som er gjemt inne i mange vegger rundt om i landet. Selv om det kan være tungt er det ikke spesielt vanskelig. Og motivasjonen om det tøffe resultatet vil vel kunne hjelpe deg et godt stykke på vei?

Hammer og meisel

Det er ikke til å legge skjul på at å fjerne laget over teglsteinen er en slitsom jobb. Det krever tålmodighet og pågangsmot, men er langt fra uoverkommelig. Hensiktsmessig verktøy å bruke kan være hammer og meisel. Så er det bare å hakke løs på den gode, gammeldagse måten, helt til du når inn til steinen.

- Det er jobb, støv og skitt - skikkelig fysisk arbeid, kan Trond Riise, malermester ved Akzo Nobel fortelle.

Men han understreker også at det ikke er vanskelig å få et pent resultat, så de fleste med litt nevenytte vil kunne greie det.

Impregner

Etter å ha fjernet finpusslaget utenpå sitter du igjen med veggen i teglstein. Det er da viktig å ikke glemme å behandle denne etterpå. Først avstøves flatene, deretter bruker man en mursteinsimpregnering for å støvbinde underlaget. Om man unnlater å gjøre dette vil veggen kunne avgi støv i ettertid, hvilket er svært skadelig for inneklimaet.

Trond Riise anbefaler bruk av produktet Sandtex V Murimpregnering fortynnet 1:9 med vann. Bruk gjerne en bred pensel eller en dusj-sprøyte (hagesprøyte) til å påføre blandingen. Denne behandlingen bør gjøres 2-3 ganger "vått-i-vått".

Støv

Støving under arbeidsprosessen er vanskelig å unngå. Derfor er det viktig at du tar dine forholdsregler med tildekking. Det bør legges tykk filt eller plater på gulvet før nedhuggingen starter, for å sikre at gulvet ikke blir skadet under arbeidet. I tillegg bør også tilstøtende rom avstenges og tildekkes.

Etter at behandlingen er ferdiggjort kan du lene deg tilbake, slappe av og nyte den flotte veggen du har hugget frem, uten å tenke på vedlikehold i lang tid fremover.

Dette trenger du:

  • Murimpregnering
  • Bred pensel eller hagesprøyte
  • Dekkeplast
Les også Grunning med seis

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: